Eucerinnel a szárazság ellen!

fullbeauty

A téli hideg elől ösztönösen behúzódunk a meleg lakásba, ahol megnyugtató egy nagy bögre teával átmelegedni, feltöltődni. Ilyenkor a nagy hőingadozás, a bentiszáraz levegő a bőrünket igencsak próbára teszi: könnyen kiszáríthatja, feszítő, viszkető érzésttapasztalhatunk. Ebben az időszakban a speciális testápolási termékek használata mellett érdemes bevetnünk néhány extra trükköt, ami javíthat a közérzetünkön. Íme néhány tipp az Eucerinszakértőjétől, amivel biztosíthatjuk a megfelelő hidratálást és komfortosabbá tehetjük a
mindennapokat.
A száraz bőr panaszok a hideg időben fokozódhatnak: kellemetlen, húzódó, viszkető érzést tapasztalhatunk, ami elkísér minket akár egész nap. Az esti zuhanyzás szárító hatására ezek a panaszok egészen kínzóak lehetnek és nehézkes elalvást, vakarózással töltött, kicsit sem pihentető éjszakát eredményezhetnek.

A megfelelő folyadékbevitel nagyon fontos a legnagyobb szervünk, a bőr egészsége érdekében is. A legjobb a tiszta víz, de fogyaszthatunk mellette meleg teát, levest és vitaminban gazdag gyümölcs- és zöldségleveket is.
Sokat javít a komfortérzetünkön az is, hogyha naponta többször szellőztetünk, így biztosítva a friss levegő beáramlását. A fűtés miatt a benti levegő nedvességtartalma lecsökken, ez szárítja bőrünket is. Érdemes ebben az időszakban hidegpárásító készüléket használni vagy legalább a fűtőtestre egy vízzel teli edényt helyezni. Ebbe csepegtethetünk pár cseppet kedvenc illóolajunkból is!


Télen hajlamosak vagyunk kevesebb időt tölteni a szabadban vagy kihagyni a sportos programokat. Jusson eszünkbe, hogy bőrünk állapotára is jó hatással van az aktív életmód. A testmozgás javítja akeringést, ilyenkortöbb tápanyag jut el a szervekhez és a bőrsejtekhez egyaránt.És hogy miért fontos bőrünket kívülről is rendszeresen ápolni? „Hosszútávon a kezeletlen száraz bőrvédekezőrendszere is zavart szenved, ezáltal a környezeti allergének bejuthatnak a bőrbe, amikegyrészről ronthatják a már fennálló allergiás folyamatokat, tehát súlyosbíthatják azokat, vagy egyteljesen új ilyen folyamatot indíthatnak el. Ha a védekezőrendszer nem tud megfelelően működni,akkor a kórokozók is bejutnak a bőrbe és fertőzések alakulhatnak ki a bőr felszínén, de akár amélyebb rétegeiben is.” – mondta el Dr. Solymosi Ágnes bőrgyógyász.
Nagyon száraz bőr esetén érdemes a rutin részeként egy hidratáló tusfürdő és testápoló együttesét
alkalmazni. Az  Eucerin UreaRepair PLUS termékcsalád  5% és 10%-os urea-tartalmú krémeket és ápolókat kínál, köztük kifejezetten arcra, kézre, lábra, valamint testre kifejlesztett termékekkel.

eucerin_urearepair_plus_10_urea_testapolo_3.jpg
Az Eucerin UreaRepair 5% Urea folyékony mosakodószer nagyon gyengéd tisztító összetevőkettartalmaz, ezért a száraz és rendkívül száraz bőr tisztítására is alkalmas. A formulát gazdagító urea és a természetes hidratáló faktorok megkötik a nedvességet a stratum corneumban (a bőr felső
rétegében). A termék ideális napi használatra, mert hidratálja a bőrt és támogatja természetes védelmi funkcióját. Az Eucerin UreaRepair PLUS 10% Urea testápoló megadja a száraz, érdes bőrnek azt a mindennapi ápolást, amire szüksége van. Az összetevők egyedülálló kombinációjával - urea, egyéb természetes hidratáló faktorok (NMF) és ceramidok - megköti a nedvességet és helyreállítja  újra a bőr hidratáltságát!

 

eucerin_urearepair_5_urea_folyekony_mosakodoszer_2.jpg

eucerin_urearepair_plus_10_urea_testapolo_3.jpg



A bejegyzés trackback címe:

https://fullbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr3718330273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...