Sminkecset kisokos. Mit, mihez, hogyan?

fullbeauty

 

avon_sminkecsetek_mood_2_4.jpg

Amikor sminkelésről beszélünk, általában a legtöbb szó magukról a sminktermékekről esik,
holott egy jó alapozó vagy szemhéjpúder korántsem elég ahhoz, hogy tökéletes sminkealkossunk. Egy jó smink elkészítéséhez nem csupán minőségi sminktermékekre vanszükségünk, hiszen az sem mindegy, hogy milyen eszközzel és milyen technikával igyekszünkfelvinni a különböző textúrákat és árnyalatokat orcánkra. A sminkecsetek világában pedig nagyon könnyű eltévedni, ezért hoztam egy kis segítséget.

ALAPOZÓHOZ: Alapozónk felvitelére sok lehetőségünk van. Vannak, akik kézzel szeretik felvinni, vannak, akik sminkszivacsot használnak, de számos különböző alapozóecset közülis választhatunk. A lapos alapozó, úgynevezett “cica nyelv” ecset - amely formájáról kapta anevét - egyaránt jól használható folyékony és krémes alapozók felviteléhez. Előnye, hogy viszonylag pici a felülete, így a kisebb hajlatokba, az orrtőbe és a szem alatti területre isegyenletesen tudjuk felvinni vele az anyagot. Hátránya lehet azonban, hogy nem megfelelő
technikával használva, csíkos eredményt érhetünk el. Ennek elkerülése végett fontos, hogyne csak “kenegessük” vele az alapozót, korrektort bőrünkön, hanem lapos felületével dolgozzuk azt a bőrbe, lapogassuk, nyomogassuk bele. Az alapozás mindig akkor lesz szép,egyenletes és tartós, ha az anyagot alaposan bedolgozzuk a bőrbe, nem csak annak felületére visszük fel.Ha igazán természetes éslehelet vékony alapozást szeretnénk,akkor ehhez egy folyékony alapozót és egy kúpos ecsetet érdemes használnunk. A szakértő kedvence az Avon Precíziós púderecset, /102/ amellyel nagyon finom, természetes, mégis egyenletes fedést érhetünk el, ha körkörös mozdulatokkal dolgozzuk bőrünkbe az alapozót.

avon_sminkecsetek_1.jpg

 


KONTÚRHOZ: A kontúrozáshoz használható ecsetek egyenesen vagy ferdén vágottak, és többnyire nagyon tömöttek, sűrűek. A szakértő ehhez az Avon Kétvégű kontúrecsetetajánlja, amellyel remekül felvihető egy krémesállagú kontúrszín vagy pirosító is.Figyeljünk rá, hogy fokozatosan vigyük fel a kontúrozó és pirosító termékeket, kisebb felületen, majd ezt követően szépen, alaposan dolgozzuk el.

BRONZOSÍTÓHOZ: A természetes hatású, por állagú termékkel végzett bronzosításhoz ferdén vágott, picit gömbölyűbb, lazább ecsetet, például egy ferde pirosítóecsetet érdemeshasználnunk, hiszen ezzel nagyon szép, természetes, napbarnított hatást érhetünk el.
Felvitelkor fordítsuk “oldalára” az ecsetet, így keskenyebb felületével kisebb területre tudjukfelvinni az anyagot. Kezdjük a fül irányából, majd haladjunk befelé az orca irányába, végülfordítsuk át az ecsetet, hogy a szélesebb felülettel szépen eldolgozhassuk a felvittbronzosítót, egészen a hajtőig. Ami az ecseten marad, nyugodtan vigyükfel az orrnyeregre,a homlokra, valamint a hajtő vonalába.


PIROSÍTÓHOZ: Por állagú pirosításhoz Károlyfi Edit szintén kúpos ecsetet ajánl, amellyel
finoman felvihetjük a pirosítót az orcákra, majd eldolgozhatjuk a fülek és a halánték irányába.
Amennyiben bronzosítót is használunk fontos, hogy jól összedolgozzuk a két árnyalatot, így
képezve finom, természetes hatású átmenetet./103/

HIGHLIGHTERHEZ: Por állagú highlighter felviteléhez a legalkalmasabb egy legyező ecset használata, amellyel szépen kiemelhetjük arccsontunk élét. Finom, puha és szellős sörtéinekköszönhetően pedig arra is tökéletes lehet, hogy az esetlegesen lepergő szemfestéket elkenődés nélkül, egy mozdulattal leseperjük vele bőrünkről./108/

avon_legyezoecset_1199_ft_0181_8.jpg
PÚDERHEZ: Púderezéshez egy nagy és kerek púderecset vagy egy kabuki ecset lehet a
legmegfelelőbb. Fontos, hogy púderezéskor ne essünk túlzásba, annyit vigyünk fel, amennyit a smink stílusa és a bőr kifényesedése feltétlenül megkíván. Mártsuk bele ecsetünket apúderbe, ütögessük le a rátapadt felesleget, majd lágy mozdulatokkal szintén ütögető mozdulatokkal vigyük fel bőrünk fényesedésre hajlamos területeire.

avon_kabuki_ecset_2299_ft_1584_2_2.jpg

SZEMFESTÉKHEZ: Tusvonal vagy szemkontúr precíz megrajzolásához egy kétvégű ferdesminkecsetre van szükségünk, melynek egyik fele vékony, hegyes, mint egy tus hegye,másik fele pedig ferdén vágott, lapos kialakítású. Ezek az ecsetek tégelyes tus vagy géles ceruza felvitelére is tökéletesen alkalmasak és nagy segítséget nyújtanak a vonalas sminkek alkotásakor is.
Klasszikus, satíros sminkekhez szükségünk lehet egy kis laposecsetre vagy szivacsos applikátorra a szemhéjpúderek felviteléhez, valamint egy ducibb, tömöttebb, de pici fejű ecsetre a satírozáshoz. Ehhez kiváló választás lehet az AVON Kétvégű szemhéjpúderecsete és a Kétvégű korrektorecsete. Azokon a területeken, ahol gazdagon,intenzívebben szeretnénk látni a színeket, használjuk az ecset lapos vagy szivacsos felét ésazzal dolgozzuk az előzetesen felvitt szemhéjbázisba vagy korrektorba a szemhéjfestékeket.
A szélek és átmenetek satírozásához pedig használjuk az ecset ducibb, tömöttebb végét.

SZEMÖLDÖKTERMÉKHEZ: Szemöldökfestéshez nagy segítség lehet egy szemöldökfésű és
egy szemöldökecset. A fésűvel/kefével irányba fésülhetjük a szálakat, az ecsettel pedig
kiegészíthetjük az esetleges szőrhiányt. A szemöldök megrajzolásánál kerüljük az
egybefüggő nagy vonalakat, ehelyett inkább sok pici, a szőrszálakhoz hasonlító vonallal
egészítsük ki a hiányos területeket.
AJAKTERMÉKHEZ: Sminkünk utolsó lépésének, az ajakfestésnek nélkülözhetetlen eleme
egy rúzsecset, amely segítségével sokkal precízebben és egyenletesebben tudjuk felvinni
rúzsunkat, mint ecset nélkül. Ajkunk szélénél fordítsuk az ecsetet a keskeny oldalára, hogy a
lehető legprecízebben dolgozhassunk, ajkunk kitöltésénél pedig használhatjuk az ecset
teljes felületét.avon_ketvegu_korrektorecset_1199_ft_1847_3_3.jpg

SZEMÖLDÖKTERMÉKHEZ: Szemöldökfestéshez nagy segítség lehet egy szemöldökfésű ésegy szemöldökecset. A fésűvel/kefével irányba fésülhetjük a szálakat, az ecsettel pedigkiegészíthetjük az esetleges szőrhiányt. A szemöldök megrajzolásánál kerüljük azegybefüggő nagy vonalakat, ehelyett inkább sok pici, a szőrszálakhoz hasonlító vonallal egészítsük ki a hiányos területeket.


AJAKTERMÉKHEZ: Sminkünk utolsó lépésének, az ajakfestésnek nélkülözhetetlen elemeegy rúzsecset, amely segítségével sokkal precízebben és egyenletesebben tudjuk felvinnirúzsunkat, mint ecset nélkül. Ajkunk szélénélfordítsuk az ecsetet a keskeny oldalára, hogy a ehető legprecízebben dolgozhassunk, ajkunk kitöltésénél pedig használhatjuk az ecset teljes felületét.

FOTOS: Ahhoz, hogy ecseteink minőségét minél tovább megőrizhessük, nagyon fontos a rendszeres és
megfelelő tisztításuk. Ecseteinket mindig finom szappannal, samponnal vagy ecsettisztító folyadékkal
tisztítsuk, alaposan öblítsük ki, finoman nyomkodjuk ki belőlük a vizet, majd hagyjuk őket maguktól
megszáradni. Ne használjunk túl forró vizet, hiszen az árthat ragasztásuknak, és tiszta törülközőre
fektetve vagy sörtékkel lefele lógatva szárítsuk.

avon_image_ecsetek003_6.jpg



A bejegyzés trackback címe:

https://fullbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr1418220857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...