Dús kontra vékony ajkak...

fullbeauty

Ajkaink teljességgel központi szerepet töltenek be az arcunk szépsége szempontjából. Eleve középpontban vannak, és bizony nemcsak étkezünk vagy beszélgetünk a segítségükkel, hanem a mimikában is előtérbe helyezzük. Egy ápolt és főleg egy szép arc akkor tökéletes, ha a szájjal is minden rendben van. De nem mindenki olyan szerencsés, hogy arányos, és vonzóan telt ajkakkal lett megáldva.

ajakfeltoltes_1.jpg

Az ajakvastagítás, a szájfeltöltés, vagy az ajakfeltöltés beavatkozást a páciens saját kérésére az ajkak teltebbé tételére végeznek. Napjainkban a plasztikai sebészeteken ez már rutin beavatkozás. Felső és ajak területén egyaránt végezhetnek feltöltést, vastagítást. Az ajak kontúrja ilyenkor megmarad, csak a teltségét fokozzák. A médiába, a reklámokban csak telt ajkú szépségeket mutatnak, így a fiatal lányok, nők is gyakran vállalják az ajakfeltöltést.

Az évek múlásával, a 40 feletti hölgyeknél az ajkak körül megjelennek a ráncok, a száj elvékonyodik, beesik. Ezekben az esetekben a ráncfeltöltés és az ajakfeltöltés teljesen indokolt, ha a páciens kérése az, hogy az arcán lévő mélyebb redőket, kisebb ráncvonalakat, besüppedéseket korrigálják.

ajkak_2.png

Mivel történik az ajakfeltöltés?

Az ajakfeltöltés során általában felszívódó, szövetbarát feltöltő anyagokat, elsősorban különböző hialuronsav tartalmú anyagokat használnak, vagy zsírfeltöltés segítségével vastagítják meg a vékony ajkakat saját zsírszövet felhasználásával. Más töltőanyagok használata (nem felszívódó komponenst tartalmazó feltöltő anyagok, illetve egyéb eljárások alkalmazása (pl. ajakpír szélesítés kimetszéssel, Dacron csík vagy fascia csík behúzása, stb.) ritkán, egyedi elbírálás alapján jöhet szóba, de ezeket az eljárásokat a gyakoribb mellékhatások miatt elsődlegesen nem javasolják.

A szebbik nem többsége természetesen az érzéki, telt ajkakat preferálja, hiszen tudják, a férfiak az ilyen szájformát nagyon erotikusnak tartják, és a másik nem tagjaiban a gyengédség, a csókolni vágyás, illetve a vágy érzését ébreszti fel. Tanulmányok szerint a vastag, érzéki szájú nők ráadásul még fiatalabbnak és szexibbnek tűnnek. Miért is? Azért, mert a húsosabb ajak érzékibb, üdébb látványt biztosít, teltsége miatt élénkebb színhatás tapasztalható. Bizonyos kor felett már a plasztikai sebészek ajánlják is a hölgyeknek, hisz az arcuk sokkal fiatalabbnak fog tűnni. A kutatók szerint Angelina Jolie-éhoz vagy Scarlett Johanssonéhoz hasonló, vastag száj jelentheti a kulcsát a fiatalos megjelenésnek. Természetesen vannak rosszul sikerült „kacsaszájra” emlékeztető ajakfeltöltések. Erre a legjobb példa Meg Ryan ajkai.

meg_ryen_joker_mosolya.jpg

A szép ajakfeltöltés nem azt jelenti, hogy sok töltőanyagnak kell kerülnie az ajkakba, hanem, hogy egy szépen ívelt, arányos, szexisen duzzadt száj legyen az arcon. Itt is megállja a helyét a kevesebb, néha több elmélet. Hallgassunk a plasztikai sebészünk véleményére, hisz ő objektívan látja az arc arányait, és pontosan tudja mennyivel lesz szép az arcunk. Szóval, ha a tükör szebb képet mutat egy teltebb szájjal, és jobban érzi magát egy nő a bőrében, bátran tetessen bele töltőanyagot! És még egy gondolat: a düsabb ajkakon a úzsok, és a száfények is jobban mutatnak....

A Full Beauty meleg szívvel ajánlja szájfeltöltésnél is a Budapest Plasztikai Intézet  sebészeit!



A bejegyzés trackback címe:

https://fullbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr612304835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...