Fittség visszaszerzése, mellplasztika után...

fullbeauty

 

A mellnagyobbítás az egyik legnépszerűbb plasztikai beavatkozás napjainkban. Sok hölgynekvisszatér az egészséges testképe, lelki egyensúlya, megjön a kedve, hogy testéből kihozza amaximumot! Újra lelkesen lejárna már edzeni, hogy a többi testrésze is feszes maradjon! Ha márel is végezték a műtétet, bizonyára felmerül benne néhány kérdés. Az első: hogyan álljon neki azedzéseknek a mellplasztika után?

sportolas_2.jpg

Az első 2 hétben a közvetlen mellműtét után csak a séta ajánlott, mint mozgás. Megterhelő,nehéz fizikai gyakorlatok nem megengedettek. A séta viszont kifejezetten ajánlott, hisz serkenti avérkeringést. A 10-15 perces séta akár óraként is ismételhető. Étkezzünk egészségesen, nefukarkodjunk a kalóriákkal, hisz most sok tápanyagra van szüksége a szervezetnek. Fontos, hogyne emeljünk nehezet, és ne hajolgassunk sokat előre.

sportolas_1.jpg

A mellplasztika utáni 3-4. héten már elkezdhető a könnyített gyakorlatokkal tarkított edzés. Eztörténhet edzőteremben, vagy otthon a kedvenc DVD kazettával! Az úszás és a felsőtesterősítése viszont még mindig tilos. A lábakat és a feneket lehet edzeni, de a hasat és a kartóvatosan kell erősíteni, hiszen a mell meghúzódhat, és a seb is felszakadhat. Most mégmaximum 3-4 kg-ot lehet csak emelni.A 4. hét után a kargyakorlatokat erősíthetjük, de inkább gumiszalagot, vagy gumikötelet ajánlott használni, nem súlyzókat. Ez is a mell védelmében ajánlott!Ha elérkezett az 5. hét, akkor már lassan és óvatosan visszatérhetünk a megszokott, régiedzéstervhez. A 6. héttől jön el az az állapot, hogy újra engedélyezett mindenféle testmozgás.Legyen az úszás, futás, lovaglás, vagy akár már a felsőtest edzése is.Összefoglalva tehát, ha valaki rászánja magát a mellplasztikára, - akár mellnagyobbítás, akármellkisebbítés, vagy mellfelvarrás - akkor az nem azt jeleni, hogy a mellplasztika után le kellmondanunk a testmozgás örömeiről, a fittségről, és nem feltétlenül lesz súlygyarapodásunk.Mindezek mellett azonban minden testmozgást óvatosan kell végezni, mert így biztosanelkerülhetőek a szövődmények. Ami fontos, hogy ne végezzünk olyan gyakorlatokat, amelyre atest még nem áll készen. Lassan, fokozatosan kell visszatérni a megszokott edzéstervhez, ígelérve a kívánt súlyt és célt. Mindig követni kell a kezelőorvos tanácsait, a komplikációk elkerülése végett.

Ha Te is mellplasztikára vágysz, a Full Beauty a Budapest Plasztikai Intézetet ajánlja olvasóinak!



A bejegyzés trackback címe:

https://fullbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr108926264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...