Melyik évszakban szépüljünk?

fullbeauty

 

Hosszas álmatlan éjszakák után, ha meghozzuk a döntést, hogy rászánjuk magunkat a már már régóta tervezett plasztikai műtétre, akkor jön a másik fontos kérdés: mikor történjen meg? Itt természetesen nem arra gondolunk, hogy szerdán vagy kedden, hanem arra, hogy melyik időjárási körülmény kedvez legjobban a seb gyógyulásának. Mi kedvező helyzetben vagyunk, hisz 4 évszak közül is választhatunk… Bár a döntés így sem könnyű. A hideg és a meleg mellett is szól érv és ellenérv.

Vegyük szépen sorra, ezeket az érveket. Nyáron az UV sugárzás miatt, bizonyos bőrelváltozások korrekciója, lézeres, vagy villanófényes beavatkozások egyáltalán nem javasoltak. A hiperpigmentáció esélye ilyenkor nagyon nagy, inkább ne kockáztassunk. Plasztikai műtétet családi esemény, (esküvő, ballagás) vagy például osztálytalálkozó előtt se iktassuk be, mert a műtét gyógyulási idejét az orvos se tudja pontosan garantálni. Nyári forróságban, az izzadás szintén késlelteti a seb gyógyulásának időtartamát egy mellplasztikánál, vagy egy hasplasztikánál. Ez az egyik ok amiért több plasztikai sebészet is zárva van az augusztusi forróságban. Sokan mégis preferálják a nyári időszakot, mert könnyebben el tudnak menni szabadságra és a lenge ruházat és kellemes hőmérséklet jobban esik a közérzetüknek. De a mínusz 10 fok sem jó például egy orrplasztikának. Van, aki preferálja, hogy jól fel tud öltözni és takargatni tudja magát a téli hónapokban, még másoknak pont ez az érv a téli plasztikázás ellen. A legjobb időszakok, a nem túl szélsőséges évszakok: tehát a tavasz vagy az ősz.

 

mikor_szepuljunk_2.png

 

Az időjárási tényezők mellett fontos, hogy ne csináltassunk plasztikai beavatkozást 18 éves kor alatt, valamint akkor sem, ha nőként a közeljövőben gyermeket tervezünk. Az egészségügyi, testi állapot kockázatának felmérése a műtétet vállaló plasztikai sebész kötelessége, csakúgy, mint a lelki állapot kockázatának a mérlegelése, de ez utóbbinak a jelentőségét a páciensek általában alábecsülik. Nem javasoljuk, hogy nagy lelki megrázkódtatással járó állapotokban (szeretett hozzátartozó fájdalmas elvesztése, válás nehéz folyamata – lelki gödrében) történjen a műtét, mert nem ez a szerencsés időpont. Egy plasztikai beavatkozással járó, elkerülhetetlen kellemetlenségek, megterhelések kimeríthetik ilyenkor a csökkent tűrőképességet. Vagyis a lelki krízisből saját magunknak kell kimászni, a plasztikai műtét nem fogja megoldani a lelki problémákat.

 

A legfontosabb azonban, hogy az adott beavatkozást figyelembe véve konzultáljunk orvosunkkal, aki minden tényezőt figyelembe véve biztosan a legjobb időpontot fogja javasolni a műtétre!

 

A Full Beauty továbbra is a Budapest Plasztikai Intézetet ajánlja!



A bejegyzés trackback címe:

https://fullbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr1008823438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...