A fekete az új fehér...Cool!

fullbeauty
coolsmall.jpg
A svájci Curaprox termékcsalád legújabb tagja egy fehérítő hatású fogkrém. A fogak egészségének megőrzése érdekében az elszíneződéseket aktív szén távolítja el, kémiai fehérítés vagy a fogzománc koptatása helyett. A fogkrém az aktív szénnek köszönheti a színét és nevét is: “Black is white
 
Mi késztethet egy, az egészséges szájhigiénia iránt elkötelezett márkát arra, hogy fehérítő hatású fogkrémet készítsen? A svájci Curaprox az aktív szenet választotta hatóanyagként ehhez a gyengéd fehérítő hatású fogkréméhez. Ez a fekete összetevő az, amiről a termék a nevét kapta: “Black Is White”, vagyis Fekete az új Fehér. Az aktív szén anélkül távolítja el a szennyeződéseket, hogy koptatná a fogzománcot és semmilyen kémiai fehérítő anyagot nem tartalmaz. Ehelyett, magába szívja az elszíneződést okozó részecskéket, és finoman eltünteti azokat. Különösen a tea, kávé, nikotin és vörösbor okozta elszíneződéseket.
képcuraprox-black-is-white-fogkrem.jpg
Hogyan működik?
„Ez egy nagyon régi és bevált módszer”– árulta el Dr. Matthias Mütsch a Curaprox „Black is white” fogkrémek kifejlesztője. Az aktív szén részecskék „mint egy porszívó”, egyszerűen elnyelik a szennyeződéseket és pigment részecskéket. Az aktív szén anélkül távolítja el a szennyeződéseket, hogy koptatná a fogzománcot és semmilyen kémiai fehérítő anyagot nem tartalmaz. Magába szívja az elszíneződést okozó részecskéket, és finoman eltünteti azokat. Különösen a tea, kávé, nikotin és vö- rösbor okozta elszíneződéseket.
 
Optikai hatás
Az aktív szén fehérítő ereje kiegészül egy optikai hatással is: egy kékes filmréteg szűrőként csökkenti a sárgás elszíneződést. Emiatt tűnnek a fogak még fehérebbnek kémiai anyagok használata nélkül.
 
Kíméletes fehérítő hatás
A legtöbb fehérítő fogkrém olyan koptató hatású abrazív szemcséket tartalmaz, mint például kréta, szilikátok, habkő illetve bentonit, vagy olyan fehérítő kémiai szereket, mint a peroxid. Ezek a fehérítő szerek hatással vannak a fogínyre és a fogzománcra, valamint hátrányosan hatnak a száj nyálkahártyájára. Az abrazív alkotóelemek veszélye abban rejlik, hogy az elszíneződés eltávolítása során roncsolják a fogzománcot is, ennek eredményeképpen a fog egyes területein nagyon elvékonyodhat a zománc. A „Black is white” fogkrémben az RDA érték alacsony, kb. 50. Ez a mérőszám azt mutatja meg, hogy egy fogkrém milyen mértékben koptatja a fogzománcot. A fogkrémek RDA értéke 30 és 200 között mozog.
curaprox-pr-white-is-black.jpg
 


A bejegyzés trackback címe:

https://fullbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr578782032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...