Mellműtétre készülök, milyen implantátumot válasszak?

fullbeauty

Minden nő életében egy nagy döntés, ha rászánja magát: megnagyobbítja a melleit. Ha megvívta a maga lelki tusáját, jön a másik dilemma: mekkorák legyenek és milyenek az implantátumok.

Milyen méretű legyen, milyen formájú, hol legyenek a hegek? Ezek mind nagyon fontos eldöntésre váró kérdések.

mell_implantatum.jpg

Az ideális mell definíciója egy elég szubjektív dolog. Egyes nők csak kis változtatást, maximum egy mérettel akarnak nagyobb kebleket. Más nők viszont óriási változásokat akarnak. Az eredménynek egyszerre kell alkalmazkodnia a páciens igényéhez, és a testének adottságaihoz. Számos gyártó gyárt rendkívül sokféle mellimplantátumokat. Kulcsfontosságú az eredeti mell szélessége. Vagy azonos szélességű vagy egy picivel kisebb kell, hogy legyen.

Ez fontos szempont a természetes hatás érdekében.

A döntés meghozása előtt egy konzultáció ajánlott az orvossal a méretről és az implantátum típusáról.

A mellimplantátumok két félék lehetnek: fiziológiás sóoldattal vagy szilikon géllel töltött implantátumok. A sóoldattal töltött mellimplantátumok külső burka szilikonból készül, amit steril sós folyadékkal töltenek meg. A só és víz koncentrációja az emberi testben is megtalálható, így ha a mellimplantátum megsérül, vagy kilyukad, akkor a sós oldat egyszerűen felszívódik.

A szilikon implantátumok külső burka szilikon és úgynevezett kohézív, sűrű gél, amit széles körben alkalmaznak a plasztikai beavatkozások során. A kohézív gél állaga olyan, mint a kocsonya, ezért ha megsérül, nem áramlik szét a zselé a testben.

Az implantátumok formájukat tekintve elég sokfélék és változatosak, lehetnek akár kerek vagy csepp formájúak, és magasságuk szerint is megkülönböztetik: lehet alacsony vagy magas profilú egy mellimplantátum. Hogy ne legyen olyan könnyű a dolgunk, felszínűk is különféle lehet: sima, texturált és poliuretán hab bevonatú.

Az implantátumok méretének meghatározásra a köbcentimétert használják. Mindenki testi adottsága más és más ezért egyéni tényező, hogy kinek mi a legmegfelelőbb. Az implantátumok mérete 120-1200 cm3 között lehet. Általában a hölgyek a 250-450 cm3 tartományba eső mellimplantátumokat választják.

Még egy sarkalatos kérdés van egy mellplasztikánál. Izom alá, vagy izom felé helyezzék?

mell_implantatum_3.jpg

Az izom alá helyezett mellnagyobbítást legtöbbször a vékony, kevés bőr alatti zsírszövettel és mirigyállománnyal rendelkező nőknek ajánlják a plasztikai sebészek. Az izom alá helyezett implantátum előnye, hogy természetes hatású lesz a mell kontúrja, nem tapinthatóak a mellimplantátum szélei, és az is fontos, hogy hosszú idő után se biztos, hogy megereszkednek a mellek. Ezt a technikát alkalmazó mellnagyobbítás során még a fertőzés és műtéti kockázatok aránya is alacsonyabb! Sőt, még a rendszeres mammográfia vizsgálat eredménye is jobban értékelhető. Ami fontos, hogy nagy tapasztalat szükséges ehhez a mellnagyobbítást végző plasztikai sebésztől, így jól gondoljuk meg, kit is választunk.

Az izom felé helyezett mellimplantátum azoknak a nőknek ajánlott, akik fejlett mellizommal rendelkeznek, van megfelelő zsírszövetük és emlőállományuk. Az a plasztikai sebész, aki ezt a módszert használja a mellnagyobbítás során, annak technikailag könnyebb dolga van. A páciens kevesebb fájdalmat érez a mellműtét után és hamarabb gyógyul. Azonban vigyázat, vékony testalkatúaknál élesen látszódhat az implantátum kontúrja és könnyebben megereszkedhetnek a mellek és a tokzsugorodás kockázata is nagyobb.

Bár egy kis szakmai információhoz jutottunk a mellplasztikával és implantátumokkal kapcsolatban, mindenképp fontos, hogy a választott plasztikai sebészünkkel a személyes találkozó során őszintén és bizalommal beszéljünk a tervezett beavatkozásunkról!

mell_implantatum_2.jpg

Ha mellnagyobbításra szánnád el magad a Full Beauty ajánlata: a Budapest Plasztikai Intézet.

 



A bejegyzés trackback címe:

https://fullbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr558730234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...