Fogyás gyorsan, de mindenáron?

fullbeauty

 

A drasztikus fogyás nem egészséges, sőt mi több egyáltalán nem célravezető. A drasztikus kifejezés már a nevében is magában hordozza, hogy túlzott erővel, kíméletlen megközelítéssel jár, ami ellentétben van a természet fokozatosságával. Mint ahogy az elhízás sem egyik napról a másikra történt, a fogyás folyamatát sem szabad a természet rendes menetéből kizökkenteni.

plasztika1.jpg

A drasztikus fogyás leggyakrabban alkalmazott módszere a különböző "drasztikus fogyókúrák", ami leegyszerűsítve nem más, mint a táplálék megvonása, azaz a koplalás. Nem elegendő táplálék esetén szervezetünk természetes túlélési mechanizmusa, hogy a már felhalmozott tartalékokból (zsírrétegből) próbál a működéséhez elegendő energiához jutni. Ha elég akaraterővel rendelkezünk, pár hét drasztikus fogyókúrázás után visszanyerhetjük vagy elérhetjük kívánt testsúlyunkat. De mi történik miután visszafogytunk? Ha folytatjuk a már "jól bevált éhezést", előbb-utóbb éhen halunk, hiszen már felhasználtuk a tartalékainkat. De minek is éheztetnénk tovább magunkat, hiszen már lefogytunk, nyugodtan ehetjük, amire szükségünk van! És itt jön még egy másik mellékhatás: bőrünk megnyúlik, ráncos lesz, melleink megereszkednek, arcunk öregebbnek tűnik. Ez akkor tudatosul főleg a nőkben, mikor fehérneműben állnak a tükör előtt, és hiába tűntek el a kilók, mégsem elégedettek.

 plasztika_4.jpg

Ilyenkor jönnek a különböző sportolási, és bőrfeszesítési programok, amik ritkán hozzák meg a várt eredményt, és csak fokozódik a csalódottságunk és a lelki trauma. Hiába való volt a sok szenvedés, az eredménnyel nem leszünk teljesen megelégedve, még akkor sem, ha a mérleg nyelve ott áll meg, ahol szerettük volna.

 

Akkor mi a tartós megoldás?

A fogyás utáni alakkorrekciós műtétek a leghatásosabb megoldások ilyenkor, amit plasztikai sebészeteken már rutinosan végeznek. Esztétikai szempontból teljesen feszes testet kap a páciens a műtét után. A megnyúlt bőr, a megereszkedett mellek, - amire a fogyókúra elején nem gondolunk - a helyükre kerülnek. A Full Beauty ajánlata, ahol ezeket a műtéteket tökéletesen elvégzik:

Budapest Plasztikai Intézet: http://www.budapestplasztika.hu/hu

 

 



A bejegyzés trackback címe:

https://fullbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr868487396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.03.17. 03:31:53

Minél jobban erősítve szeretne lenni ez a "ne légy elégedett soha magaddal" dolog, annál inkább elégedett vagyok magammal.

Mire jó ez a "félj mindentől" életérzés?

Plasztikai sebészet... inkább ráncok, mint állandóan s mindentől félő ember, aki egyszer csak azt veszi észre, hogy egy eltorzult viaszbáb lett, aki ráadásul egész életében elégedetlen volt és félt mindentől.

2016.03.17. 04:28:19

Abban egyetértek, hogy jobb lassan fogyni, de ennek a 2 képnek semmi köze ahhoz a testhez, ami drasztikus fogyáson ment volna át.

süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...