Az igazi célok fontossága

fullbeauty

 

„Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)

A nagy bizonytalanságunkban sokszor inkább nem döntünk sehogy. Arra gondolunk, hogy ezt már ismerjük, az újtól meg félünk. Ha jobban belegondolsz ez is egy döntés, csak nem annyira előremutató. Sokszor előfordult már biztosan veled, hogy érezted, hogy változtatni kell, de halogatod. Ilyenkor mindig keresel valami indokot, hogy még miért nem. Az a tapasztalatom, hogy nagyon sokan beleesnek abba a hibába, hogy csak a „fájdalomküszöbük” elérése esetén mernek dönteni és persze ilyenkor a „vészkijáratot” kezdik keresni.

Tudtad, hogy a kutatások szerint nagyon kevesen rendelkeznek konkrét célokkal az élete egyes területeivel kapcsolatban, amiket írásos formába is öntenek? Pedig nem olyan dologról beszélek, ami túlságosan nehéz lenne.

Rendkívül fontos, hogy tudd, miért csinálod azt, amit csinálsz!

Nagyon pontosan tudnod kell, hogy mit akarsz. Életed döntések sorozata, amivel irányíthatod mindennapjaidat, de jobb, ha tudod, a nem döntés is a Te döntésed.

cel_3.jpg

Gondoljad át, mivel töltöd az idődet! Lehet, hogy most még sok értelmetlen dologgal, mindeközben még áldozatnak is érezheted magad. Pedig csak alvajáró vagy. Ezért nem tudod uralni a gondolataidat, érzéseidet és irányítani cselekedeteidet.

Biztosan nyomasztóan hathat rád, amit most mondok, de ha csak azt várod, hogy majd valami lesz, és egyszer csak majd megoldódik akkor neked nagyon vontatott, nem túl elégedett és nem túl örömteli életed van. Seregnyi akadályozó és téged eltérítő olyan dolog fog érni, ami jócskán lassítja a helyzetfelismerő képességedet, vagy még rosszabb, végleg elveszi a kedvedet attól, hogy igenis tudj végre dönteni. Sok mindenkit meg is kérdezhetsz róla, hogy mi a véleménye erről vagy arról, de végül senkire nem hallgatsz.

Lehet, hogy itt az idő, hogy felébredjél, és ne csak sodródjál az árral. Fontos lenne, hogy szemed előtt lebegjen a cél, hogy mit, miért akarsz. Talán le is írhatnád. Ez egy mágnesként fog előrehúzni az úton és észre sem veszed a „nehezítéseket”.

cel.jpg

Vagy képzeld el egy pillanatra, hogy az óceán közepén evezel, és csak vizet látsz magad körül. Tudnád, hogy melyik irányba menjél?

De most hunyd le a szemed és képzeld el, hogy megpillantod a szárazföldet. Mennyivel jobb érzés? Most már tudod, hogy merre evezzél! Minél közelebb kerülsz a célhoz, annál inkább akarod. Egyre erősebben fogod érezni azt a szándékot és erőt magadban, amely hajt téged előre. És akár közben még élvezheted is az utat. Azután biztos vagyok benne, hogy élvezni fogod a sikeredet és érezni fogod a magabiztosságodat. Majd jön a következő cél.

Csak arra kérlek, hogy írjad le.

Szókratész azt mondta: „Át nem gondolt életet nem érdemes élni.”

Rendszeresen tedd fel magadnak a kérdést: Mit akarok elérni? Hol akarom ezt elérni? Mikor akarom ezt elérni? Hogyan akarom ezt elérni? Miért akarom ezt elérni?

cel_2.jpg

A céljaink adnak lendületet, lelkesedést és energiát.

Ne tartozzál azok közé, akik látszólag ébren vannak, csak éppen nem tudják, hogy hova akarnak eljutni. Teszik ők is a dolgukat: dolgoznak reggeltől estig, esznek, isznak, alszanak, élik az életüket, csak éppen nincsenek terveik, céljaik és határozott szándékaik.

Az álmaid megvalósításához nincsenek ideális időpontok, csak olyan lehetőségek, amelyeket a céljaid érdekében felismersz és működtetsz.

Egy kis idő eltelte után már egyre inkább tudod, és nem csak hiszed, mint kezdetben, hogy képes vagy a tudatos teremtésre. Az leszel, aki lenni szeretnél, és ott leszel, ahová vágysz. Szívből kívánom Neked ennek átélését!

Ha van kedved és szeretnéd tudni, hogy jelenleg mennyire stresszes az életed, töltsd ki a stressz tesztet az alábbi weblap címen és olvasd el a hozzá tartozó értékelést

http://www.eletstilusorvoslas.hu/szolgaltatasok

Dr. Szilágyi Zsuzsanna PhD

pszichoterapeuta szakorvos, pszichológus

Rendelés: Oxygen Medical Naphegy Magánorvosiközpont

Cím: TABÁN - 1016 Budapest, Naphegy utca 67.

Tel: +36 70 884 3052

E-mail cím: info@eletstilusorvoslas.hu



A bejegyzés trackback címe:

https://fullbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr78479920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...