Ha úgy érzed, egyedül nem megy...

fullbeauty

 

Mint tudjuk, az elhízás egyre nagyobb problémát jelent hazánkban és Európában egyaránt. Az elmúlt évtizedben megháromszorozódott a túlsúlyos emberek száma, ha a tendencia tovább folytatódik, a kontinens népességének 20%-át fogja érinteni a túlsúlyosság. Az elhízás önmagán túl számos egyéb hatással jár: teljesítményromláshoz vezethet, súlyos betegségek (pl. magas vérnyomás, cukorbetegség) megjelenésének fokozott kockázatát okozza. Ezért nélkülözhetetlen, hogy hatásos módszerrel tegyünk ellene!

ballon_2.jpg

A gyomorballon terápia egy olyan testsúlycsökkentő, diétás eljárás, mely átmenetet képez a hagyományos diétás, illetve a különböző gyógyszeres étvágycsökkentő-módszerek és a gyomorszűkítő, sebészeti megoldások (pl. gyomorgyűrű) között. A nem műtéti eljárás során egy gyomorballont juttatunk a gyomorba, amely akadályozza a táplálékfelvételt, így szoktatja rá a pácienst arra, hogy adott időközönként, kis adagokat fogyasszon. A gyomorballon terápia kiválóan alkalmazható jelentős túlsúly esetén, akár társbetegségek meglétekor, amikor más diétás módszerek már nem alkalmazhatóak, valamint több sikertelen fogyókúra után. Az első konzultáció során szakorvosunk megvizsgálja, átbeszélik a gyomorballon terápiát és azt, hogy milyen elvárásai vannak a diétás eljárással kapcsolatban.

A gyomorballon terápia1 éves időtartamának két tényező a magyarázata. Egyrészről ennyi idő alatt megtanulható és megszokható az egészségesebb táplálkozás, vagyis megakadályozható az úgynevezett jojó-effektus. Másrésztől a szervezet hozzászokik a ballonhoz, ezért lelassul a súlyvesztés üteme. Ekkor javasolt a ballon kivétele, esetleg a ballon méretének változtatása. Lehetséges tovább is benn hagyni, problémát ugyan nem okoz, csak épp nem fogy tovább a páciens. Ugyanis az emberi agyat nagyjából ennyi ideig lehet „becsapni”, és elhitetni, hogy nem éhes, mert tele van a hasa.


További információkért kattints:

 



A bejegyzés trackback címe:

https://fullbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr598282832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...