Mi Nők és a boldogság...

fullbeauty

Tíz év alatt ugrásszerűen megnőtt a 30-as szinglik száma, azonban kutatási eredmények azt mutatják, hogy a gyermekeket vállaló nők rendkívüli pszichikai és társadalmi túlterheltségnek vannak kitéve.

Több elemzés alapján a gyermekes fiatal nők életminősége rosszabb a gyermekteleneknél, míg a férfiak esetében a gyermekesek életminősége és egészségi állapota jobb.

Tudnivaló, hogy nagyjából kétszer annyi nő szenved a depresszió miatt, mint férfi. Megjelenése gyakrabban kapcsolódik stresszes eseményekhez. A nőknél a depresszió gyakrabban társul szorongással, különösen pánik jellegű és fóbiás tünetekkel, valamint táplálkozási zavarokkal.

Minden ötödik nő szed rendszeresen antidepresszánst, minden hatodik nő nem tud rendesen aludni éjszaka, minden tizenötödik pedig rendszeresen szed valamilyen olyan nyugtatót, altatót, egyéb gyógyszert, amelyek használatával elhiszik, hogy boldogabbak és nyugodtabbak tőle.

Sajnos az utóbbi időben a nők boldogság érzete csökkent. Ez az érzés életüknek minden részletébe beszivároghat.

Szerintem sokkal elégedettebb lehetnél az életeddel, ha nemcsak élnéd, hanem megélnéd a napjaidat. Mindannyian felelősek vagyunk azért, ami körülöttünk van, és amiben gyakran nem érezzük jól magunkat

A mindennapi teendőid közben szeretnéd boldognak érezni magad, vagy boldogabb lenni, mint amennyire mostanában érzed?

Sorsunknak nem tehetetlen elszenvedői, hanem résztvevői és alakítói vagyunk.

Szabadon dönthetünk a saját sorsunkról, és megvan a képességünk, hogy olyan életet válasszunk magunknak, amellyel elégedettek vagyunk.

i_believe_in_pink.jpg

Tudtad, hogy egy emberre van szükséged ahhoz, hogy életed megváltozzon? Ez az ember pedig te vagy!

Igen, persze, most ingerülten dacolsz, mert azt gondolod, hogy nem tehetsz arról, hogy ott tartasz, ahol, pedig csak a negatív gondolataiddal, az önsajnálattal viszed magad bele abba a negatív spirálba, amiben egy percet sem szeretnél most már eltölteni. Az az út, ami szenvedést okoz, az biztosan nem a te utad, vagy legalább is, ha rajta maradsz, másképpen kell tovább lépkedned rajta. Ami most van az a tanulás időszaka. Aztán, ha megtanultad a leckét, saját magad szakértőjeként leszel képes változtatni. Mi lenne, ha elkezdenél arra koncentrálni, amid van, és amiért hálás is lehetsz, és nem azon tépelődnél, ami még nincs. Mert ha ezt el kezded gyakorolni, akkor talán hamarabb érezhetnél elégedettséget. Így a gondolataidat az életeddel és önmagaddal szemben tudatosan átalakíthatnád. Talán rájössz, hogy nem kell másokat irigyelni, hogy neki mennyire jó, a kérdés már csak az, hogy a te életed miért nem olyan, vagy hogyan lehetne más. Azt szoktam mondani, hogy mindannyiunknak két élete van. A második akkor kezdődik, amikor rájövünk, hogy csak egy van. Abból kell a legtöbbet kihoznod. Szerintem mindannyian képesek vagyunk rá.

lufis_33_1.jpg

Álljon itt néhány mondat, amit a klienseimtől hallottam:

„Rájöttem, hogy akkor is lehet örülni, ha nem minden tökéletes, de lehet elég jó. „

„Megtanultam, hogy akkor is lehetünk nagylelkűek és készségesek másokkal, ha nekünk éppen nem úgy alakultak a dolgaink, ahogy terveztük!” „Megtanultam, hogy a család és a munka között lehet egyensúlyt teremteni!” „Megtanultam, ha hiszek magamban, akkor elérem, amit akarok!” „Megtapasztaltam, hogy a boldogságot nem akarni kell, hanem belülről jön.”

„Elhatároztam, hogy most kezdődik életem hátralévő része.”

A legfontosabb, hogy ráismerjél azokra a gyakran visszatérő negatív gondolatokra, melyek a legkülönbözőbb szituációkban megjelennek, és minduntalan negatív érzelmeket váltanak ki belőled.

A változás elkezdését nem érdemes halogatni, hiszen minden nap, amelyet ”elégedetlen” életeddel töltesz, időt vesz el az újtól – valami sokkal jobbtól.

Dr. Szilágyi Zsuzsanna PhD

pszichoterapeuta szakorvos, pszichológus

Rendelés: Oxygen Medical Naphegy Magánorvosi központ

Cím: TABÁN - 1016 Budapest, Naphegy utca 67.

Tel: +36 70 884 3052

E-mail cím: info@eletstilusorvoslas.hu

 

Olvassál többet róla: http://www.eletstilusorvoslas.hu/



A bejegyzés trackback címe:

https://fullbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr678144034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...