Kampány arról, hogy hogyan lát minket a Nap!

fullbeauty

Majdnem minden ember szeret napozni. Hogy miért?  A napfény serkenti az immunrendszerünket, pozitív hatást gyakorol testünkre és lelkületünkre egyaránt. A napozásnak azonban van  negatív oldala is van, és ennek kockázatait még mindig nem vesszük elég komolyan: még mindig túl sokan utasítják el meggondolatlanul a fényvédő termékek használatát!Őrület, de a magyar nők 61%-a nem használ napozókrémet! Ennek egyik legfontosabb oka az, hogy nem értik, milyen hatása van az UV sugárzásnak a bőrre és hogy hogyan működnek a napozótermékek. A NIVEA éppen ezért eldöntötte, hogy olyan kampányt indít, amely megmutatja milyen hatást gyakorol az UV sugárzás a bőrre, miközben azt is megtudhatjuk, hogy a napsütést lehet biztonságosan is élvezni.

Az új kampány láthatóvá teszi a láthatatlant, forradalmi és tele van meglepetésekkel. Thomas Leveritt brit képzőművész és fényképész, illetve a NIVEA SUN csapata egyesítették erejüket és közösen készítettek egy filmet, amely a nézők számára feltárja a saját, korábban soha nem látott arcképüket. A film készítéséhez egy új, speciális technikát alkalmaztak, melynek segítségével megmutatható, milyen hatása van az UV sugárzásnak a bőrre. Az UV kamera által készített képeken ugyanis az arc a szokásostól eltérő módon jelenik meg: ez a technika képes megjeleníteni a napfény szabad szemmel nem érzékelhető UV (ultraviola/ibolyántúli) tartományát. A megdöbbentő különbség mindenkiből más-más reakciót vált ki, amit a filmmel Thomas hitelesen rögzített és így valósan mutatja meg az emberek meglepettségét azon, hogyan mutatkozik meg az UV sugárzás a bőrükön és hogyan hatnak a napozótermékek.

https://www.youtube.com/watch?v=o9BqrSAHbTc

Thomas Leveritt „How the sun sees you“ videóját nem egészen egy évvel ezelőtt töltötte fel a YouTube oldalra, és azóta 14 millió ember látta. „Az alkotása elbűvölt minket és gyorsan ráeszméltünk, hogy nagyon hasonlóak a nézeteink. Ezért megállapodtunk, hogy az általa feltalált és felhasznált technikát közösen továbbfejlesztjük és felhasználjuk. Szeretnénk minél több embert meggyőzni arról, hogy a nap elleni bőrvédelem fontos és élőben bemutatni, hogy a fényvédő termékekkel valóban minimalizálható a bőr károsodásának kockázata. Úgy tűnik, hogy a film hihetetlenül hatékony módja annak, hogy figyelmeztessünk, és mindenkinek elmondjuk azt, hogy a bőr védelmére elegendő minőségi napozóterméket használni,“ mondja Dr. Frank Schwanke, a NIVEA napozótermék kutatásának és fejlesztésének vezetője.

Az UV fotózás titka

Az elején csak egy művészeti projektről volt szó: Thomas Leweritt egyáltalán nem sejtette, mit fedez fel. Az első felvételek számára is óriási meglepetést jelentettek. „Az UV kamerával megjeleníthető a napfény nem látható UV tartománya, ezért képes megmutatni nekünk az UV sugárzás és a bőr közötti interakciót, amit az átlagos kamerák nem mutatnak meg,“ - mondta Thomas. „Ezt a kamerát egy szokványos nyári nap folyamán használhatjuk kinn, vagy beltérben speciális UV megvilágítás mellett. A felvételeket megtekintve az emberek nagyon meglepődnek. Amikor az UV fényben először látják magukat, sokkot kapnak: ők azok, valódiak, de soha nem látták saját magukat ennyi folttal az arcukon.“

 

potty.jpg

Az UV fotográfia ugyanis kiemeli a bőr pigmentációját. Egy átlagos fényképpel összehasonlítva ezeken a képeken a világosabb arcbőr nagyon halványnak, a sötétebb bőr pedig még sötétebbnek tűnik. Az egyenetlen, foltos pigmentáció a jele annak, hogy az adott bőrfelület a múltban gyakran ki volt téve az UV sugárzásnak – a bőr károsodása elsősorban azokon a helyeken jelenik meg, amelyek rendszeresen ki vannak téve a napnak, például az arcon vagy a kezeken. A csecsemők bőrszíne az UV felvételeken többnyire egységes. A tinik arcán az UV felvételek már jelentős hiperpigmentációs foltokat mutatnak ki, amelyek az idő előre haladtával még erőteljesebbek lesznek.Éppen ezt szerettem volna az UV kamera segítségével megmutatni az embereknek, és meggyőzni őket, hogy feleslegesen ne kockáztassanak,“ teszi hozzá Thomas.

Íme a napozótermékek hatása, a különbség döbbenetes:

potty_2.jpg

 A kampány remélhetőleg elérte sokkoló célját, és ezen a nyáron már sokkal többen napoznak naptejjel! 



A bejegyzés trackback címe:

https://fullbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr687644976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...