MEGNYÍLT AZ ORSZÁG ELSŐ STREET FASHION KIÁLLÍTÁSA!

fullbeauty

 

Budapest, 2012. június 22.: A Kiscelli Múzeumban augusztus 21-ig látogatható a “STREET FASHION MÚZEUM - Utcai divat egykor és ma” című interaktív kiállítás, amely az elmúlt száz év utcai viseleteit és divattörténetét elsőként és egyedülálló módon mutatja be. A létrejött tárlat a hétköznapi emberek mindennapi öltözködésének, nő- és férfiideáljainak változását mutatja be az S vonaltól a harang kalapon, a hordó szoknyán és a mini őrületen át egészen a 2010-es évek trendjeiig.

 

550e_20120627_1.jpg

 

550e_20120627_2.jpg

 

A kiállítás nem jöhetett volna létre a FashionDays.hu online vásárlói klub támogatása nélkül, amely a legnépszerűbb divatmárkákat és feltörekvő designerek kollekcióit kínálja igen kedvező áron naponta megújuló akcióiban, ezáltal napi beszerzési forrást jelent azoknak, akik öltözködésükben is meg szeretnék mutatni egyedi stílusukat. “Mondhatnám úgy is, hogy a FashionDays.hu az utcai divat, azaz a streetfashion online boltja. Ezért is örültünk annak, hogy a Street Fashion Budapest Projekttel tavaly elkezdődött együttműködésünk most ezzel a kiállítással folytatódik”– mondta Szász Judit, a Fashion Days Magyarország marketing menedzsere a tárlat megnyitóján amelyen több száz vendég jelent meg, köztük múzeumi szakemberek, hazai divattervezők és számos divatszerető híresség is, akik közül Tatár Csilla, Dammak Jázmin, Geszler Dorottya, Gyenesi Leila és Varga Viktor maga is viselt egy-egy Fashion Days darabot.

 

550e_20120627_3.jpg

 

550e_20120627_4.jpg

 

A különleges eseményen Dr. Rostás Péter a Kiscelli Múzeum igazgatójának üdvözlő szavai után Dr. Sepseyné Dr. Vígh Annamária, az EMMI Közgyűjteményi Főosztályvezetője, és Simonovics Ildikó, a kiállítás kurátora is mondott köszöntőt, majd Lakatos Márk stylist hivatalosan is megnyitotta a kiállítást.

A Street Fashiont a hétköznapi emberek teremtik a magazinokban látott trendektől függetlenül vagy éppen azok inspirációjára, saját társadalmi hovatartozásuk, személyiségük kifejezésére. Az ezt megörökítő streetfashion oldalak és blogok gyors terjedésére és népszerűségére reagálva hívta életre Simonovics Ildikó divattörténész két évvel ezelőtt a Kiscelli Múzeumban a streetfashionbudapest.hu online archívumot, amely az oldal fotósai és felhasználói által feltöltött stílusképek révén komoly trend-és stílusfigyelő forrássá nőtte ki magát a divatimádók körében, a kortárs divatgyűjtemény gyarapításban pedig nemzetközi szinten is egyedülálló szerepet tölt be. A most megnyílt Street Fashion Múzeum a fortepan.hu online fotógyűjtemény és a streetfashionbudapest.hu anyagaira építve idézi fel az elmúlt évszázad utcai viseletét.

 

550e_20120627_5.jpg

 

550e_20120627_6.jpg

 

A tárlat újszerűsége, hogy a látogatók is gyarapíthatják a múzeumi tárgyak sorát. A kihelyezett polcokra feltehetik akár a régmúlt, akár a ma divatjával kapcsolatos ereklyéiket, és fel is kartotékozhatják azt, vagy saját divatfotóikkal, emlékeikkel, észrevételeikkel hagyhatnak nyomot a hazai streetfashion történelemben.

Helyszín és nyitva tartás: Kiscelli Múzeum, templomtér, 1037 Budapest, Kiscelli utca 108.

Megtekinthető 2012. június 22 - augusztus 21 között hétfő kivételével minden nap, 10.00-18.00 óráig

 

550e_20120627_7.jpg

 



A bejegyzés trackback címe:

https://fullbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr154615198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...