Body in Mind

fullbeauty
 
A pilates tudományát Joseph H Pilates alakította ki a 20-as évek elején, mára már több mint 15 millió ember vált lelkes követőjévé. Illetve plusz egy fő, mert én is azzá váltam. Joseph Pilates hite szerint nem csupán testünket, hanem az elménket is használjuk a gyakorlatok során, így tudjuk ugyanis kontrollálni az izmainkat, légzésünket és ez által leszünk képesek megtartani az egyensúlyt.
És hogy mi a pilates lényege, miben különbözik más mozgástípusoktól?
 
A pilates a középúton való maradást jelenti, a túl kevés és a túl sok végletei között, az edzés elvégzésétől várva a megelégedést és nem a jóleső érzéstől. Joe Pilates már korán megértette, hogy a minőség sokkal fontosabb, mint a mennyiség, és specifikusan korlátozta az ismétlések számát az egyes gyakorlatoknál.
Több féle óratípussal találkozunk a stúdióban. Az én egyik kedvencem: a reformer óra, amely igazi különlegességnek számít: nem súlyzókkal, hanem rugók általi ellenállással dolgozunk, mely lényegesen különbözik a hagyományos gépes edzésektől. A reformeren a gyakorlatok tárháza valóban kimeríthetetlen.
 
 
 
A NewPilates metódus értelmében a mozdulatokat – az eredeti mozdulatsoron apránként módosítva – egymás után többször elvégezzük. Így olyan gyakorlatra teszünk szert, melynek segítségével egyre precízebb lesz a mozgásunk, ezáltal intenzívebb terhelést adunk az izomzatunknak.
 
 
 
A gyakorlatokat máskor a talajon végezzük és változatos eszközökkel színesítjük és nehezítjük az órát (fitness labda, fitness szalag = band, súlylabda, magic circle, henger, stb). A NewPilates filozófiája erre az órára is vonatkozik: az edzés első felében állásban végezzük a gyakorlatokat gimnasztikával és balett elemekkel keverve, majd folytatjuk térdelésben, hanyattfekvésben, hason, dinamikusan váltogatva ezeket a pozíciókat.
 
 
 
 
Így minden irányból tonizáljuk és formáljuk a testünk alakját, a klasszikus pilates órákhoz hasonlóan. A NewPilates metódus értelmében változatos és összetett gyakorlatokat végzünk, melyek harmonikusak és egyben kontrolláltak. Így a Mat óránk, miközben fejleszti a testtudatodat, nyújtja és erősíti is az izomzatodat – ezzel együtt megszabadulsz a stressztől, átmozgatod a gerincedet, gyönyörű lesz a tartásod és magasabbnak érzed majd magad. Az órák rendszeres látogatásával lassan átalakíthatod a testedet, és tökéletessé fejlesztheted testudatod.
 

https://www.facebook.com/bodyinmindstudio 

 



A bejegyzés trackback címe:

https://fullbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr174530681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...