Napgombám van?!

fullbeauty
 
Itt a tavasz, lebarnult a hátam, és már megint fehér foltok jelentek meg a testemen!? Ez csak a napgomba lehet!
Sokan ismerik és szembesültek már ezzel a problémával. Pigmenthiányt okozó bőrprobléma ugyanakkor számos létezik, amit  a környező ép bőr lebarnulása előhív, nem minden a gombák számlájára írandó. Mégis, a háton, vállon jelentkező pigmenthiányok esetében sokan azonnal erre gondolnak.
 
 
A köznyelvben napgombának nevezett bőrbetegségért egy olyan sarjadzó gombák közé sorolt kórokozó a felelős, mely normális esetben is megtalálható a bőrön, főleg a hajjal, piheszőrrel fedett területeken. Ha elszaporodik, innen átkerülhet a többi bőrterületre, és ha nagy számban van jelen a bőr felületén, akkor okozza a jellegzetes fehér foltokat első sorban a törzs felső részén, vállakon, felkarokon. Gyakorisága meglehetősen magas, egyes bőrbetegségek, például az atópiás ekcéma hajlamosít rá, de emberről emberre nem terjed. A diagnózis felállításához gyakorlott bőrgyógyásznak a jellegzetes kép is elég, szükség esetén gombavizsgálat is végezhető az érintett területről, megfelelő gombaellenes szereket kell alkalmazni a kezelésére.  Ha pedig tényleg a bőr pigmentjeit elbontó gomba okozza a zavaró, látványos tüneteket, az viszonylag gyorsan és egyszerűen gyógyítható. A foltok újabb napozást követően visszabarnulnak.
Fehér foltok vannak a hátán vagy a karjain? Forduljon bőrgyógyászhoz tanácsért!
 

 



A bejegyzés trackback címe:

https://fullbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr314512565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...