Az a feledhetetlen esküvői konty!

fullbeauty

 
Mikor életem első kontyát készítettem, gondolni sem mertem volna, hogy mennyi lehetőséget rejt e szó. Számomra a finom eleganciát jelenti, amit bármilyen alkalomra ajánlani tudok, legyen szó akár arról a bizonyos nagybetűs napról, az Esküvőről. A tavasz beköszöntöttével, újra elkezdődik a szezonja!
 

A szervezést pedig soha nem lehet elég idejében elkezdeni. Ruha, helyszín, smink, meghívók, vacsora menü ééééééééééééés a FRIZURA. Milyen is legyen ? Természetesen a legtöbb esetben a lányoknak van egy gyerekkori álomképük, hogy milyet is szeretnének. Aztán van nekem is.... és persze a barátnőnek is, anyukának is, és a vőlegénynek, aztán az esküvőszervezőnek és folytathatnám a sort, mert olykor még a szomszéd kiskutyája is beleugat. Szóval van pár dolog, amit a ruhán és a kiegészítőkön kívül figyelem be kell vennie a fodrásznak. De szeretjük a kihívást!!! 
Komolyra fordítva a szót, akkor most leírom, hogy tapasztalataim birtokában, amit sok év alatt gyűjtöttem (félreértéseket elkerülve, nem vagyok hivatásos vőlegény), miket érdemes figyelembe venni az esküvői frizurával kapcsolatban.
 
 
 
A legfontosabb az arc formája, mert nem mindegy, hogy kerek, ovális, szív alakú vagy hosszúkás formájú. Az is nagyon fontos, hogy milyen a ruhánk stílusa. Egy habcsókrucihoz például nem igazán passzol a tarkó konty, bármennyire is tetszik. Fontosnak tartom azt is, hogy a hajunk színét se hanyagoljuk el. Nem szép, mikor 4 centis lenövést kellene elmozogni úgy, hogy elválasztott, lesimított frizurát szeretnénk (és itt megemlíteném: az ujjnyi vastag melír sem szép elválasztva, ha már lenőtt). Figyelembe kell venni a haj eredeti struktúráját is, mert nehéz lesz egyenes, vékony szálú hajból hullámos hajzuhatagot varázsolni. Persze meg lehet csinálni, de gondolom mindenki azt szeretné, hogy a frizura másnap reggel is úgy álljon, ahogy a fodrásztól kilépett vele. És már ott is vagyunk a következő fontos szempontnál, hogy a haj tartós legyen mindenképpen. Erre leginkább a kontyok, a feltűzések a legalkalmasabbak. Ha esetleg azt gondolnák, hogy egy konty milyen egyszerű és nem is látszik, mert hátul van vagy oldalt... és különben is, a hétköznapokban is összefogva szokták a nők hordani a hajukat... akkor mellékelek pár képet, hogy ezen embereket meggyőzzem ennek a fordítottjáról.
 
 
 
Sokszor mikor kontyot készítek vagy egy alkalmi frizurát csinálok ,mindig azt érzem hogy nincs határ. Bármit lehet! Persze ne feledjük el, hogy hozott "anyagból" dolgozunk de mindig lehet kicsit csalni is ;) Sokszor a kevesebb szebb, és elárulok egy titkot: nehezebb elkészíteni is.
Záró akkordnak annyit szeretnék tanácsolni a leendő aráknak, hogy ne akarjanak másnak megfelelni.
 
 
 
Mert ez a Ti napotok és a legfontosabb hogy jól érezzétek magatokat. Ne kelljen azon izgulnotok, hogy vajon jó még a hajatok vagy a sminketek, mert ez nem egy esküvő magazin fotózás, ahol csak egy pillanatra kell, hogy tökéletes legyen minden.
Az esküvő az, mikor 24 órát is bírnia kell a frizurának. :-)
 
 
 
Horváth Roland
hair-stylist
 
 
 


A bejegyzés trackback címe:

https://fullbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr874334049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...