A Lush a kóbor kutyák megmentéséért

fullbeauty

  

A probléma
A felelőtlen állattartók megunt kutyáikat vagy a nem kívánt szaporulatból származó kölyköket sokszor egyszerűen kiteszik valahova, általában a városok szélén. Másfelől sok kutyatartó sem azonosító chippel, sem bilétával nem látja el kutyáját, így ha az elvész, hazajutása szinte reménytelen, és az állat kóbor kutyává válik. A gazdátlan kutyák ellenőrizetlenül szaporodnak, így a kóbor állatok utánpótlása folyamatos.
Ez a helyzet két szempontból is gondot jelent. Egyrészt a kóbor kutyák sorsa szívszorító, hiszen embertelen körülmények között, szenvedésteli életet élnek. Másrészt a gazdátlan állatok az emberi közösségre is bizonyos veszélyt jelentenek, hiszen közlekedési baleseteket okozhatnak és jelenlétük közegészségügyi szempontból sem kívánatos.
 
 
A Pilis-Budai Kutyamentők
Az egyesület 2006-ban alakult jó szándékú, a kutyák megmentését önként vállaló magánemberek összefogásából. Az egyesület elsődleges célja minden esetben a kóbor kutyák eredeti gazdához való visszajuttatása, ha ez lehetséges. A talált, befogott kutyákat biztonságba helyezik, orvoshoz viszik, lefotózzák, gazdáikat plakátokon keresik. Az egyesületnek nincs menhelye, a kutyákat ideiglenes jelleggel családok fogadják be. A kutyáknak itt szeretetben, törődésben, ápolásban van részük, ami jelentősen segíti testi-lelki rehabilitációjukat és megalapozza a lehetőséget, hogy végleges gazdához kerülhessenek. Az egyesület a kutyákat beoltva, mikrochipezve, a szukákat ivartalanítva adja örökbe olyan helyre, ahol a tartás körülményeit az egyesület tagjai a későbbiekben rendszeresen ellenőrzik.
A Pilis-Budai Kutyamentők Egyesülete eredményes munkájának elismeréseképpen 2011-ben elnyerte a közhasznú egyesületi státust.
 
Miben segíthet a Lush?
A kutyamentő egyesület tagjai ingyen, csak szeretetből dolgoznak, de – sok egyéb mellett – az állatorvosi ellátás pénzbe kerül. A több országban egyszerre zajló kampány célja, hogy a Lush hozzájáruljon a kutyák ivartalanításának költségeihez.
 
 
Hogyan segíthetünk?
A március 10-én induló és egy hónapig tartó kampány idején a Lush boltokban kapható lesz az ez alkalomra készült, mancs formájú Paw Print szappan, mely a népszerű Grass tusfürdő „zöld” illatát hordozza. A 100 grammos szappanok ára 1000 Ft + ÁFA, azaz 1270 Ft.
A Paw Print szappananok eladásából származó, az ÁFA befizetése után megmaradó teljes bevételt a Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesületének adományozzuk. Ez 400 db szappan eladása esetén 400 000 Ft, ami várhatóan 40 kutya ivartalanítására elegendő.
Bízunk benne, hogy vásárlóinkak nemcsak egy kiváló, limitált kiadású szappannal szerzünk örömet, hanem azzal a tudattal is, hogy hozzájárulnak egy nagyszerű küldetés sikeréhez.
 


A bejegyzés trackback címe:

https://fullbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr854326404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...