Nagyító alatt az esküvői smink

fullbeauty

 

 
Különleges dolog az esküvői smink, de specialitása nem abban rejlik, hogy más anyagokat használunk az elkészítéséhez, hanem abban a mögöttes lélektani és fizikai folyamatban, ami ezzel együtt jár.
 
Gyakorló sminkesként saját, évtizedes megfigyelésem, hogy amint gyűrű kerül az ujjra, a nők megváltoznak: van aki pszichopata lesz, van aki elcsendesedik, vannak akik teljesen kiengedik életük nagy napjának szervezését a kezükből, mások pedig hirtelen mindenhez jobban értenek, mint az általuk felkeresett szakemberek. De az biztos, hogy szinte minden nőnek felkavarodik az élete. És ezt kezelni kell.
 
 
 
Az esküvői smink elkészítését egy sokkal bonyolultabb beszélgetős-ismerkedős-egymásra hangolódó folyamat előzi meg, mint amikor csak egy szimpla „bárakármilyen” alkalomra kér sminket a vendég. Ez egy konzultációs folyamat.  Rengeteg kritériumnak kell megfelelni egy speciálisan felfokozott lelkiállapotban lévő nőnek.
Ilyenkor először személyesen találkozunk és megbeszéljük, mik az elképzelések. A ruha stílusától a dekoráción át minden részletről szó kerül. Felmérjük egymást, benyomásokat szerzünk és fixáljuk a leendő smink részleteit.
A próbasminket sokat szeretik, mert akkor derül ki igazán, mennyire tartós, milyen hosszú ideig bírja, illetve a „tényleg ilyen sminket szeretnék, vagy változtatni akarok rajta az esküvőmön?” kérdésre is fény derül.
Általában lánybúcsúra kérik, akkor aztán erős igénybevételnek van kitéve, a legjobb ilyen éles  helyzetben tesztelni a sminket.
Mert a legfontosabb: a lakodalom végéig bírnia kell a strapát!  A tartósság itt alapkövetelmény!
 
 
 
A menyasszonyi sminknek pont olyannak kell lennie, amilyen a menyasszony maga. Tapasztalataim szerint itt nem az éppen aktuális trendi színek a fő csapásirány, hanem az adott személyiség.
Van, aki teljesen natúr sminket szeretne, a másik erős szemhangsúlyt. Van, aki lilás árnyalatú szemfestéket kér, van, aki csak pasztell színekben gondolkodik. Van, aki ragaszkodik a műszempillához, vannak, akik selyemfényű festékeket kérnek.
 
A menyasszonyok sokfélék. És ettől különleges, ettől izgalmas rájuk igazítani az elképzeléseiket, hogy az harmonizáljon a ruhával, csokorral, kifejezze az egyéniségüket és passzoljon az adott bőr-, haj- és szemszínhez.
 
 
 
És egy gyakorlati tanács a végére: ha olyan színeink vannak, mint Monica Belluccinak, akkor ne Cameron Diaz képét lobogtatva érkezzünk a sminkeshez, hogy így szeretnénk kinézni! Mert ugyanaz a szemfesték vagy pirosító egészen más hatást kelt két különböző típusba tartozó nő bőrén és a végén, még csalódottak leszünk, hogy a „béna” sminkes nem csinált a mediterrán önmagunkból skandináv szőkét.
 
 
Ágoston Melinda
mesterkozmetikus, sminkmester
 
 
· 1 trackback 

A bejegyzés trackback címe:

https://fullbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr174212320

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Történetek stílusosan - Queensberry esküvői fotókönyvek és albumok 2012.02.27. 13:55:35

Büszkén és örömmel ajánlom az érdeklődő pároknak az Új Zélandi cég termékeit, amennyiben igényes és tartós formában szeretnék megőrizni az esküvőjük történetét! Miért éppen Queensberry?Leginkább, mert gyönyörű kézimunka, és mert annyi energiát, fi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...