A dekoltázs hatalma...

fullbeauty

A nonverbális kommunikáció egyik leglényegesebb eleme az öltözködés. Mivel közelegnek az ünnepek, és sokszor nem a mindennapi ruháinkat fogjuk majd viselni, úgy gondoltam nem árt ezt a témát rendbe tenni. A ruháink és a kiegészítőink kódok, ezért mindent elmond rólunk az, amit és ahogyan viseljük. Ugyanis minden egyes ruhadarab, illetve az ahogyan és ahol viseljük, pontosan üzen valamit a környezetünknek.

 

dekoltazs_2.jpg

 

Itt van az első példa: a ruha hossza. Egy miniszoknya, vagy egy mini ruha a fiatal nők esetén azt jelenti, hogy viselője szeretné felhívni magára a figyelmet, míg korosabb nők esetén azt üzeni, hogy az illető nem tudja elfogadni az idő múlását. Ugyanígy belátható a nagy és hivalkodó ékszerek jelentése is: ezek ugyanis azt fejezik ki, hogy viselőjük kérkedik az anyagi forrásaival, ugyanakkor fél attól, hogy elveszíti azokat. Ennél jóval izgalmasabb azonban a dekoltázs kérdése, pontosabban az ennek tulajdonított jelentés. Sokan úgy vélik ugyanis azok a nők, akik mellesleg a világ elé tárják bájaikat, hataloméhesek és mindenkit kontrollálni akarnak. Első körben nem feltétlenül ezek a gondolatok ötlenek fel egy tekintélyesebb dekoltázst megpillantók fejében, de ha jobban belegondolunk, lehet valami az elképzelésben.  Aki ugyanis adóként vagy vevőként megtapasztalta már egy dekoratív dekoltázs hatását, az pontosan tudja, hogy jelentős hatalmi tényezőről van szó, és a tulajdonosa dominál a legtöbb szituációban. Felmerül azonban a kérdés, hogy a női mell miért képvisel ilyen fokú hatalmat?!

 

dekoltazs_3.jpg

 

A pszichológusok többsége egyetért abban, hogy alapvetően annak köszönheti kiemelt jelentőségét, hogy egyértelműen jelzi a termékenységet és az utódgondozó képességet, vagyis komoly szexuális szignál. A mell mérete ugyanis jól mutatja, hogy a testzsír raktárak milyen mértékűek, és a test mely részén helyezkednek el. Nem véletlen, hogy egy-egy fogyás vagy hízás látványos hatással lehet a mellek méretére. A testzsír mennyisége és eloszlása azért fontos, mert szoros kapcsolatban van a termékenységgel és az utódgondozó képességgel, így az ideális mennyiség és eloszlás nem kis mértékben növeli a szexuális vonzerőt. Ennek köszönhető, hogy a nagy mellek rendszerint nagyobb figyelmet élveznek, ám ez csak bizonyos határokon belül igaz. Szintén nagyon lényeges tényező, hogy a mellek jól látható változásokon mennek keresztül a különböző életszakaszok során, így formájuk, méretük jól jelzi, hogy tulajdonosuk életének mely szakaszában van, mennyire termékeny és szexuálisan mennyire ‘hozzáférhető’. Mindebből persze az is következik, hogy a túl mély dekoltázs bizonyos életkor felett már inkább visszatetsző, mint vonzó, hiszen nem túl taktikus lépés a terméketlenség jelét közszemlére tenni. Szóval száz szónak is egy a vége. Ha karácsonyi ajándéknak a már rég áhított új melleket kaptunk párunktól, akkor se tegyük közszemlére, egy mélyen dekoltált ruhával. Örüljünk neki, és ne az ünnepi vacsora alatt hozzuk anyósunkra a frászt. A hálószobában azonban mindenképp elkápráztathatjuk vele férjünket. A karácsony szóljon a szeretetről, a meghittségről, az áhitatról, de ne a mély dekoltázsról.

 

 



A bejegyzés trackback címe:

https://fullbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr2512058981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...