Plasztikai beavatkozások, pozitív megközelítésből!

fullbeauty

 

Azért adtam ezt a kicsit „furcsa” címet a bejegyzésnek, mert sajnos még napjainkban is, ha a plasztikai beavatkozás szóba kerül, mindenki rögtön a nagyon sok pénzbe kerülő, felfújt mellekre, pisze orrokra, ergo a felesleges szépészeti beavatkozásokra asszociál. Ez pedig egy nagyon téves elképzelés

Biztos sokan nem tudjátok, de a plasztikai sebészetnek történelmi múltja van. Mert ugye angolul plastic surgery, amiben a plastic szó műanyagot jelent, de nem azért plastic, mert műanyag ciciket lehet vele csináltatni. A plasztikai sebészet technikáit a 16. századig vezetik vissza, amikor egy olasz orvos, Gaspare Tagliacozzi sikeresen helyreállított egy orrot úgy, hogy a páciens karjából vett hozzá szövetet. Maga a plastic szó először 1837-ben bukkan fel a feljegyzésekben, nagyjából 18 évvel azelőtt, mielőtt konkrétan a műanyagot feltalálták volna. A szó maga a görög plastikos szóból ered, ami formálást, alakítást jelent, és azok az orvosok, akik ezeket a technikákat használták, a deformálódott, rongálódott testrészekre fókuszáltak.

plasztika_1.jpg

A sikeres mellplasztikai műtétek sem mindig esztétikai okokból készültek, és készültettek anno is. Az első sikeres mellplasztika nem szépészeti beavatkozás volt, hanem helyreállító műtét egy daganat eltávolítása után, amelynek során a páciens bal mellének nagy részét leoperálták. Mert nagyon sok olyan eset van, amikor a szépészeti beavatkozás kifejezetten indokolt. Ilyen például a mellrák miatt eltávolított mell plasztikázása, vagy egy baleset utáni helyreállítás. Emellett említhetjük a feltűnő, az egyént a mindennapi életben zavaró külső hibák eltüntetését, például az elálló fülek, vagy akár egy túlságosan nagy, furcsa orr műtéti szebbé tételét. Ezek abszolút pozitív hatást gyakorolnak az életminőségre, elsősorban pszichés vonatkozásban. Sokkal olcsóbb egy jól sikerült plasztikai műtét, mint hosszú évekig pszichiáterhez járni, ami végül amúgy sem oldja meg az adott problémát. Vagy ha például a zsírleszívásra gondolunk, ez a lelki mellett testi, egészségügyi szempontból is hasznos lehet, hiszen kedvet kapunk ahhoz, hogy a súlycsökkenés után folytassuk testünk formálását, elkezdünk edzőterembe járni, és egy boldog, egészséges testképpel rendelkező ember válik belőlünk!

 

mell_implantatum_2_1.jpg

 

Köztudott, hogy a legtöbb beavatkozás a mellplasztika körébe esik. Rengeteg nő van, aki szenved attól, ha tükörbe néz, mert csúnyának, túl kicsinek, vagy egyes esetekben túl nagynak találja a mellét, és ezzel sporttal, táplálkozással változtatni mondhatni lehetetlen. Egy mellnagyobbító műtét nagyon hasznos lehet, hiszen növeli az önbizalmat, önbecsülést, így hozzájárul az egyén lelki egyensúlyához, kiegyensúlyozottabbá teszi a pszichét. Javítja az életminőséget, sok esetben a társas életet, párkapcsolatot is. Szóval kedves olvasóim, mint a fentiekből kiderül, a plasztikai beavatkozásnak vannak javasolt, és indokolt okai is! Ne ítélkezzünk elhamarkodottan, mert soha nem tudhatjuk, az évek múlásával, hogyan változik a véleményünk és a testünk, és végül mi is felkeresünk egy jó nevű plasztikai intézetet.

Ha így döntenétek, a Full Beauty minden esetben a Budapest Plasztikai Intézetet ajánlja!



A bejegyzés trackback címe:

https://fullbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr5111832527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...