SEGÍTSEN, HOGY SEGÍTHESSÜNK…

fullbeauty

Gondoskodás. Körülvesz, belénk ég, éltet, életet ad.  Anyaként, nőként, szülőként, emberként. Gondoskodás, felelősségvállalás, tenni akarás.

Koraszülött gyermek szüleiként még intenzívebb az érzés, még erősebb az akarás, még felemelőbb a siker,  még fájdalmasabb a kudarc. Minden apró rezzenés mosolyt csalogat, de nap, nap után megszámolhatatlan könnyet hullat.

e20131024_1.jpg
Nem terhet, feladatot kapunk az élettől, amely sokszor egy életen át tart, és családok százezreinek ad - hol könnyebb, hol nehezebb - leckét a mindennapokban. Meg tanulunk egy életen át gondoskodni, megtanulunk hinni és bízni. Reményt kapunk, reményt adunk. Nem vagyunk egyedül, egymásba kapaszkodunk.

Ma Magyarországon minden 10 gyermek korábban érkezik!

A gondoskodás tölti ki mindennapjainkat, ugyan úgy mint minden más szülőét. Nem vagyunk egyediek, különlegesebbek, talán csak gyermekeink, akik küzdeni tudásból, hitből, és élet akarásból bizonyítanak nekünk, felénk, a társadalomnak. Mi szülők ugyanolyan gyönyörűnek látjuk esetekben párszáz grammos kincseinket, s bár a "PIC"-en (Perinatális Intenzív Centrumba) kezdjük az életet, bízunk  orvosainkban, ápolóikban, magunkban, és legfőképpen icipici csodánkban, hogy kibírjuk, hogy kibírják . Mi itt érünk szülővé, itt válunk családdá. Otthonunk a koraszülött Intenzív osztály inkubátorai lettek, és a gépek sípolása,  a neoncsövek erős fénye lelkünkbe égett.

Ma Magyarországon ezer babából öt nem éri meg az egyéves kort. (Koraszülöttnek nevezzük a terhesség 37. hete előtt érkező újszülötteket. Ezek a babák legtöbbször éretlen idegrendszerrel, kis súllyal, fejletlen légzőszervekkel és gyengébb immunrendszerrel jönnek a világra.)


Mi már tudjuk, bármikor, bárkihez érkezhet korábban a gyermek! Ezért hoztuk létre a Korábban érkeztem Dél-alföldi Regionális Koraszülött Intenzív Osztályért Alapítványát.

Küldetésünk:

- a koraszülött, illetve súlyos, életveszélyes állapotban lévő csecsemők sürgősségi és intenzív ellátásának támogatása (életmentő berendezések, gyógyító eszközök vásárlása; utógondozás feltételeinek megteremtése)

- felhívni a társadalom figyelmét a koraszülöttségre, illetve közösséget alkotni, kezet nyújtani a korábban érkezett, illetve rendellenességgel született gyermekek családjainak.

A gondoskodás társadalmi felelősségünk! Aprócska szívek ütemesen vernek, küzdenek, élnek, s bár korábban érkeztek, nem adják fel, akkor mi hogy is tehetnénk!?

Gondoskodjunk együtt, segítsen, hogy segíthessünk! Keresse a Douglas Parfümériákban kihelyezett gyűjtőperselyeket 2013. október 28-tól 2014. január 5-ig!



A bejegyzés trackback címe:

https://fullbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr655597698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...