Megálmodott valóság

fullbeauty


Budapest egyik ékköveként emlegetett városnegyedének, a Városligetnek bebarangolása végeztén tértem be a legendás Robinson étterembe. Legendás, mert az elmúlt több mint húsz évben számos hazai és külföldi ismerős zengett dicshimnuszokat az étteremről, mely a világ bármely pontján példa értékű minden tekintetben.

e20130622_1.jpg
Ilyen pedigré után érthető kíváncsisággal léptem át a küszöböt. A hangulat magával ragadó. Visszafogottan decens, eleganciája otthonos. Fesztelenül követtem a pincért, aki minden mozdulatával megnyugtatóan érzékelteti - e csodás szakma egyik kiválóságához van szerencsém. Az italra várva körbehordoztam a tekintetem. Igen – sziget a városban. Szerencsére nem lakatlan. Ezt bizonyítandó az étlap és az itallap kínálata szinte rabul ejt.

e20130622_2.jpg
e20130622_3.jpg
e20130622_4.jpg
Bármilyen hangulatom van, itt egész biztosan meglelem a megfelelő ételkölteményt és bort vagy egyéb italkülönlegességet, vagy épp egyszerűséget, mellyel ki tudnám fejezni, el tudnám mondani mi is zajlik bennem. A bármely lélekrezdülésre reagáló választék félreérthetetlenül adja tudtomra – a szakma elhívatott kiválóságainak, szenvedélyes alkotásaiból válogathatok. Miután volt szerencsém egy könnyű előétel, majd egy költeménynek beillő főételt elfogyasztani a desszert kiválasztása majd magamévá tétele katarzisként zárta kulináris kalandozásomat.

e20130622_5.jpg
e20130622_6.jpg
Miközben élvezem a hűs italt és várom az energiát adó kávém a tulajdonos, László Árpád érdeklődik kedvesen elégedettségem felől. Több mint húsz éve lehetősége nyílt, hogy ifjú kori álmát megvalósítsa. Minden apró részlet, melyet érzékszerveimmel befogadni vagyok képes, arról szakmája iránti szenvedélyről árulkodik, mellyel mindezt a tulajdonos megteremtette. Az ide betérő egy megvalósult álomból született legenda részeseként rövid időre Robinson XXI. századi szigetén érzi magát. E legendát méltán hirdetik hazánkban és határainkon túl egyaránt. Már értem, érzem – és hamarosan újra át akarom élni, így nem sokára visszajövök.

Tel: +36-1-422-02-22
www.robinsonrestaurant.hu
www.facebook.com/RobinsonRestaurant



A bejegyzés trackback címe:

https://fullbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr755373242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...