A reggeli 10 perces smink

fullbeauty

 

Rohanunk. Állandóan és mindenhova. Felgyorsult az élet, rengeteg iszonyúan fontos dolgunk van és nem érjük utol magunkat. Szétcsúszunk és eközben kétségbe esetten próbáljuk megőrizni az igényes megjelenésünket. 
 
Szilva barátnőm (aki éppen kismama) pánikszerű kirohanása, miszerint:  „-Ha már a testem eldeformálódik, legalább a fejem nézzen ki jól!”, világított rá arra, mennyire fontos, hogy megőrizzük az arcunkat. 
 
 
Állandó versenyben az idővel, a hétköznapok logisztikai útvesztőjében teljesen életszerű az az  igény, hogy a legkevesebb időráfordítással tudjunk magunknak egy olyan alap sminket készíteni, ami nem igényel Picasso-i magasságokat. 
Mert ugye, az ügyetlenebbekre is gondolni kell! Itt nem az elrettentés a cél, sokkal inkább az, hogy a kevésbé tehetségesen sminkelők is képesek legyenek vállalhatóan kifesteni magukat. 
Szemfényvesztés nélkül, a következő cuccok kellenek ahhoz (és ebben a sorrendben), hogy tip-top fizimiskánk legyen a nap indításától az esti vacsoráig, vagy még tovább:
 
1 db alapozó,
1 db kompakt púder,
1 db pirosító,
1 db bőrszínnél kicsit világosabb szemfesték,
1 db szempillaspirál,
és 1 db szájfény. 
 
No és most a kritériumokról:
Az alapozó könnyű, folyékony textúrájú, de jó fedőképességű termék kell legyen. Mintha hidratáló krémet használnánk, kézzel (ujjbeggyel) vigyük fel a bőrünkre és egyenletesen oszlassuk el. 
Kompakt púderrel fixáljuk az alapozónkat a hosszan tartó matt hatás érdekében. Ezt el lehet végezni ecsettel vagy a termékhez mellékelt mini pufnival.
A pirosítóval tesszük üdévé a bőrünket, árnyékolunk a járomcsonton és a szemöldökcsont, halánték vonalon.
A világos szemfestéknek az a feladata, hogy kipihent, nyitott tekintetet adjon. Használhatunk akár olyan krémes textúrájú anyagot is, ami felvitel után megszárad és egész napra úgy is marad. Ergo nem túrósodik be, nem csúszik le a szemhéjunkról, hanem fixen, a nap végéig ott marad. Ha erre még egy normál szemfesték kerül, sokkal tovább lesz mozdulatlan a smink.
Szempillaspirálból egy többszörösen dúsító hatású, nem vízálló, fekete darabra van szükség. Az alsó és felső pillasort is át kell festeni, legalább kétszer menjünk végig rajtuk a spirállal.
A smink utolsó eleme a szájfény. Ez lehet csillámos vagy lakk fényű, de az a lényeg, hogy ne legyen harsány, a száj színű árnyalatokkal biztosan nem nyúlunk mellé, csupán élénkebbé teszik az ajkak természetes színét. 
 
Ezek azok a minimálisan szükséges termékek, amivel tényleg 10 perc alatt tudunk magunknak arcot rajzolni és különösebb tehetséget sem igényel a használatuk. Plusz nem kell gyakorlati bemutató, sem step by step folyamatábra, mert így, a leírásból is elsajátítható a minimál smink menete. 
 

Ágoston Melinda
mesterkozmetikus, sminkmester
 
 


A bejegyzés trackback címe:

https://fullbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr784296610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...