Lazulj jógával...

fullbeauty
namaste_2_1.jpg
A jóga manapság az egyik legtrendibb sport, amely hazánkban is egyre nagyobb terethódít. Az viszont sokszor feledésbe merül, hogy a jóga nem csupán egy testgyakorlat, hanem egy életszemlélet, egy szellemi-, lelki út, amely által közelebb kerülhetünkönmagunk belső valójához. Ebben, az úgynevezett jógikus életmód kialakításábanéppen ezért kiemelt szerepet kap az ájurvéda.
Az ájurvédában, azaz az élet tudományábanösszefonódik életünk négy meghatározó alapillére: a lélek, az elme, az érzékszervek és a fizikai test. A jóga és az ájurvéda több mint 5000 éves indiaiszentírásokon, az un. Védákon alapszik. Ez a két ősibölcsesség szorosan összefonódik és kiegészíti egymást, kialakítva egy testileg, lelkileg egészségesés harmonikus életet. Indiában az ájurvédatudományát orvosi egyetemeken tanítják és tanulják,így azájurvédikus orvos végzett orvos, aki fontosszerepet tölt be a társadalomban. A keleti- és anyugati orvoslás közötti különbség leginkább a holisztikus szemléletmódban keresendő. Ez mit is jelent? Leginkább azt, hogy az embert, mint testi-szellemi-lelki egységet veszi alapul, egy-egy betegség gyógyításakor mindig az egyénre koncentrál, nem az általános eljárásokra. A gyógyításhoz természetes eszközöket használ, nem csak a betegségtüneteit vizsgálja, hanem az adott emberre ható külső tényezőket, és az ember belső, lelki világát is,és alapvetően nagyon nagy hangsúlyt fektet a megelőzésre.

Az ájurvédában 3 alapvető típust, azaz „dósát” különböztetünk meg: váta, pitta, kapha. Mindhárom típus mindegyikének megvannak a maga testi, lelki, szellemi sajátosságai, jellemzői. A legtöbb
esetben 2 típus keveredik egy emberben, de van „egydósás” típus is, hangsúlyban egy dósával, viszont mind a 3 típus ritkán keveredhet. Biztosan egy képzett ájurvédikus orvos tudja megmondanirészletes felmérés után, hogy ki hová tartozik, de az interneten többféle teszt elérhető, ha valakikíváncsi a körülbelüli típusára. Miért is fontos, hogy melyik típusba tartozunk?

Típus alapján meghatározható, hogy ki milyen ételeket, italokat, fűszereket fogyaszthat vagy nemfogyaszthat - a fűszereket gyógynövényként használják az ájurvédában -, hogy ki milyen ízeketrészesítsen előnyben, kinek milyen színeket ajánlott viselni, ki mit sportoljon, mozogjon, milyenemberek vannak rá jó hatással és kik azok, akikkel kevésbé jön ki
Egyszóval az élet minden területére kihatóan megvizsgálják az adott egyént, hogy típusába tartozóan.
Az viszont általánosságban elmondható, hogy minden típusnálfontos a napirend, a rendszeresség, a könnyed, típusnak megfelelőétkezés, a reggeli-esti tisztálkodás, hiszen a test a lélek temploma,ápolni kell, vigyázni kell rá. Az ájurvéda alapvetően legkésőbb 6:00órai kelést és este 10:00 előtti nyugovóra térést ajánl, hogy szervezetünknek legyen elég energiája és ideje az emésztésre, regenerálódásra. Fontos még, hogy jógázás előtt 2-2.5 órával már ne együnk, semmilyen pózt ne erőltessünk, végezzünk rendszeresenlégzőgyakorlatokat és relaxációt, meditációt.
namaste_3.jpg

Egy jóleső gyakorlás után tovább fokozhatjuk az ellazulás érzetét az Avon új Planet Spa The Ayurveda Ritual masszázsolajból, tápláló testvajból és könnyed arcmaszkból álló termékcsaládjának segítségével, amelyek nyugtató illatukkal harmóniát csempésznek napjainkba, feltöltenek energiával és önbizalommal.
namaste_2.jpgJógázzunk együtt az AVON-nal!
namaste_4.jpgAvon Planet Spa The Ayurveda Ritual - Soothe & Balance olaj: 2 199 Ft
Avon Planet Spa The Ayurveda Ritual - Soothe & Balance arcmaszk: 1 499 Ft
Avon Planet Spa The Ayurveda Ritual - Soothe & Balance testvaj: 2 500 Ft


A bejegyzés trackback címe:

https://fullbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr2315910846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...