Fáradtság ellen igyál shaket!

fullbeauty
Állandó fáradtság, energiahiány és rossz közérzet? Bezártság okozta feszültség? Általában úgy próbáljuk megoldani ezt a problémát, hogy több alvást, több edzést vagy több folyadék bevitelt iktatunk be, ami kétségtelenül segít, de sok esetben a probléma mélyebben gyökerezik. A fáradtságot, az energiahiányt és a rossz közérzetet gyakran nem az alváshiány okozza! A legtöbben nem is gondolnánk, de a mikrotápanyagok bevitelének hiánya épp annyira befolyásolja szervezetünk energia szintjét, mint az alvás, a pihenés vagy a sport. Éppen ezért fontos, hogy étrendünk elegendő létfontosságú vitamint és ásványi anyagot is tartalmazzon.

„Az egészséges táplálkozás hozzásegít bennünket ahhoz, hogy megőrizzük formánkat, jóteljesítményt tudjunk nyújtani, jól érezzük magunkat a bőrünkben és elkerüljük a krónikus betegségeket. Az okos étkezés pillérei pedig amértékletesség, a rendszeresség és a változatosság” – mondta Károlyfi Edit, az AVON szakértője.

A helyes, kiegyensúlyozott étrend az élelmiszerek széles skáláját tartalmazza a négy fontos élelmiszercsoport mindegyikéből, úgy, mint a teljes értékű fehérjét tartalmazó ételek (pl.sovány hús, hal, tojás, tejtermékek), a gyümölcs és a zöldség (friss, fagyasztott, konzerv,szárított), valamint a gabonafélék (pl. barna rizs, quinoa). Ezek biztosítják a különböző
tápanyagok, pl. fehérjék, rostok, vitaminok, ásványi anyagok, zsírok megfelelő  és kiegyensúlyozott bevitelét a napi igények kielégítésének érdekében.
liiv_etkezeshelyettesito_shake.jpg

A kiegyensúlyozott étkezés és az elmaradt mikro tápanayagok pótlására tehát megfelelőválasztás lehet az étrendkiegészítő- vagy étkezéshelyettesítő shake-ek fogyasztása. A különböző shake-ek finom és egyben kényelmes megoldást nyújthatnak kalóriabevitelünk szabályozására, miközben garantálják, hogy a szervezetünk által igényelt tápanyagokegyensúlyban maradjanak. Amellett, hogy magas a fehérje- és rosttartalmuk,hozzájárulnaka szükséges vitaminok és ásványi anyagok ajánlott napi mennyiségét. Nem mindegy
azonban, hogy étkezéshelyettesítő- vagy fehérje shake-et választunk.Az étrend-kiegészítők közé sorolható fehérje shake-t általában az izmok regenerálásáravagy tömegnövelésre ajánlják. Ugyanakkor ezek kalória és mikrotápanyagtartalma sem megfelelő ahhoz, hogy ezekkel egy teljes étkezést kiváltsunk. Az étkezéshelyettesítő shake-ek ezzel szemben fehérjék és rostok mellett nélkülözhetetlen zsírsavakat ésmikrotápanyagokat is tartalmaznak, így táplálkozási szempontból teljes értékű étkezésnek számítanak. Napi egy shake fogyasztása hozzájárulhat testsúlyunk megtartásához, míg 2 étkezés helyettesítése akár a fogyásban is segíthet.
avon_kep_1.jpg
A kifejezetten nők számára kifejlesztett  Avon Liiv Étkezéshelyettesítő shake tökéletes választás lehet az egészséghez vezető úton. Nélkülözhetetlen zsírsavak és mikrotápanyagokmellett minden adag magas minőségű fehérjét, 25 féle vitamint és ásványi anyagot, beleértve A-, D-,B1-, B6-, B12-vitamint, folsavat, vasat, magnéziumot tartalmaznak.
liiv_shake_tippek.jpg
Liiv Étkezéshelyettesítő shake receptek:

Avenue koktél
 Jég (kb. 5 kocka)
 Banán (közepés méretű)
 Málna vagy áfonya (friss vagy fagyasztott)
 250 ml tej vagy tejhelyettesítő
 1 tasak Étkezéshelyettesítő shake – vanília ízű
 Turmixold (kb. 1-2 percig)
Trópusi koktél
 ½ banán
 Egy maréknyi (50 g) ananász (lehet fagyasztott is)
 Egy maréknyi (50 g) mangó (lehet fagyasztott is)
 250 ml tej vagy tejhelyettesítő
 1 tasak Étkezéshelyettesítő shake – vanília ízű
 Turmixold (kb. 1-2 percig)


A bejegyzés trackback címe:

https://fullbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr2815648314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...