Itt a tavasz, újuljunk meg!

fullbeauty

 

A kutatók megfigyelték, hogy télen sokkal fakóbb, színtelenebb az arcbőrünk, állaga száraz, ajkaik cserepesek, szemeink alatt gyakoriak a sötét karikák!

Tél végére: bosszantó plusz kilók, fakó arcbőr, eltömődött pórusok, petyhüdt arcbőr, paplanos rajzolatok a combokon és a fenéken – általában ezt látjuk tél végén, ha belenézünk a tükörbe.

A tavaszi napfényben ráadásul mindezek kíméletlenül láthatóvá is válnak! Nincs mit tenni, szabaduljunk meg a zavaró szépséghibáktól!

Vitaminhiány ellen fogyasszunk zöldfűszereket!

Figyeljünk jobban arra, hogy mit eszünk. A táplálkozás - ilyenkor tavasszal például a vitaminhiány - visszaköszön a bőrön. Az elmúlt évben termesztett zöldségek és gyümölcsök már alig tartalmaznak éltető anyagokat, márpedig nekünk feltétlenül hozzá kell jutnunk a szükséges vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz. Ez többféle módon történhet.

Táplálék-kiegészítők helyett ablakpárkányon is termeszthető, friss zöld fűszernövényekkel - petrezselyemmel, snidlinggel, turbolyával, kaporral stb. - szórjuk meg ételeinket. Ezek ráadásul a vitaminok és az ásványi anyagok mellett vértisztító, gyomorerősítő, baktériumellenes összetevőkben is gazdag növények.

Sápadt, fakó bőrünket keringésfokozó szerekkel, technikákkal frissíthetjük fel. Ilyenkor a felszínhez közeli hajszálerek is bekapcsolódnak a keringésbe. A meleg borogatások, a gőz, a szauna is jót tesz a bőrünknek. A masszázstól is javulhat a bőr vérbősége, a szövetek biológiai aktivitása.

massage-oil-benefits.jpg

A fokozottabb vér- és nyirokáramlás hatására kimosódnak az erekben és a szövetekben lévő salakanyagok. Keringésfokozó anyagokkal csökkenthető a bőr érzékenysége, az aknés sebek is gyorsabban gyógyulnak, és a bőr is feszesebbé válik.

 

Menjünk ki a levegőre, sportoljunk!

Bőrünk megújításához használjuk ki az éledő természet gyógyerejét: a friss levegő, a kiadós séta, a mértékkel végzett kerti munka is segíti a bőr regenerálódását. A napfény, a mozgás, az oxigén dús levegő energiával tölti fel a szervezetet, a bőrünket.

Amikor csak módunk van, napozzunk, hogy fokozatosan kialakulhasson saját fényvédelmünk! A kellemesen meleg tavaszi napsugaraktól általában nem kell félni. Akiknek sérült, vagy foltosodásra hajlamos a bőrük, kerüljék a direkt fényhatást, s már ilyenkor is használjanak fizikai típusú (cinkoxid, titándioxid tartalmú) fényvédőket!

 

sun_jpeg.jpg

 

A kiszáradt bőrt töltsük fel!

A fűtés mindenkinek szárazabbá változtatja a bőrét, segíti ráncocskák, a mikrosérülések kialakulását, amelyekből aztán különféle súlyosabb bőrproblémák is kialakulhatnak. A száraz szaru ezenkívül a bőr táplálására használt krémek felszívódását, az egyenletes barnulást is gátolja, ezért tanácsos hámlasztó készítményekkel (arcradír, peeling) megszabadulni tőle.

Nem mindegy azonban, hogy miket használunk. Az intenzívebb hámlasztókkal - 20-30%-os gyümölcssavas készítményekkel csak kozmetológusok, kozmetikusok felügyelete mellett próbálkozzunk! Ezek használata után feltétlenül vissza kell építeni a bőr védő hidrolipid-köpenyét, s a fényvédelemről is gondoskodni kell. Kiválóan frissíti a bőrt az exkluzív O2 arckezelés, mely minőségi esztétikai központokban elérhető.

A különféle enyhébb bőrradírokat, tejsavas, enzimes (pl. magőrlemények, joghurt, ananász) készítményeket azonban otthon is magunkra kenhetjük. Használjunk rendszeresen, hidratáló, tápláló arckrémeket.

Adjuk le a felszedett kilókat, erősítsük meg az izmokat!

A téli mozgáshiányos időszakban nagyon könnyen felszedhet az ember néhány kilót. A nők kötőszövete egyébként is kedvez a paplanszerű rajzolat, a narancsbőr kialakulásának. A kezdeti stádiumban még mindenki maga is megbirkózhat ezzel a szépséghibával.

Tusoláskor erősen dörzsöljük át az érintett területeket (combok, has, fenék)! Hetente kétszer-háromszor kenjük be intenzív hatású keringésfokozó, zsírbontó, méregtelenítő hatású (ciprus, atlasz cédrus, fahéj, citrom illóolajakat tartalmazó) zselével vagy olajkeverékkel a bőrt, majd tekerjük körül fóliával (kb. 20 percre)!

Természetesen kerülnünk kell a zsírosabb és a finomított szénhidrátot tartalmazó ételeket. Mozogjunk rendszeresen és intenzíven! Nagy számú célzott tornagyakorlattal, úszással, futással és walkinggal eredményesen harcolhatunk a cellulit ellen.

fitness-prote_n-value.png

 

A böjt méregtelenít

A több napos méregtelenítő kúra, a 3-5 napos léböjt sokat javíthat a méreggel, salakanyaggal terhelt pattanásos, mitesszeres bőr és a cellulit állapotán. A bőséges - napi két-három liter - folyadékfogyasztásra (ásványvíz, gyümölcs-, zöldséglé, méregtelenítő tea) ilyenkor kötelező figyelni.

viz.jpg

 

Ráncok ellen

A szárazságtól kialakult apróbb ráncok ellen, meglazult kötőszövetek esetén igénybe vehetünk különböző orvosi arckezeléseket (pl. HIFU kezelés, szén-dioxid lézeres bőrfiatalítás vagy rádiófrekvenciás arckezelés), esetleg plasztikai sebészhez fordulhatunk a ráncainkkal és igénybe vehetünk botox kezelést vagy a hialuronsavas kezeléseket is. Ezek a kis szépészeti beavatkozások akár 10 évvel is megfiatalíthatják arcunkat, így sokkal vidámabban és kisimultabban várhatjuk a nyarat.

 

hifu_11.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



A bejegyzés trackback címe:

https://fullbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr2812475329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...