SamponOpera - 1. felvonás

fullbeauty

© by Delamo 

Fodrász vagyok. 23 éve állok nap, mint nap a különböző nemű, korú és igényű emberek mögött és - legjobb tudásom szerint - megpróbálom kitalálni, hogy éppen ma melyik lábbal sikerült felkelniük; szorítja-e valahol azt az “aktuális” lábat a kosztümhöz vagy öltönyhöz illő/nem illő cipő, mi a baj a gyerekkel, férjjel, feleséggel, anyukával, apukával és az összes “Szentekkel”... Nem mindig egyszerű, nem mindig könnyű, de szeretem.
 
 
Rengeteg érdekesnél-érdekesebb emberrel hozott össze a sorsom 1987 óta. Voltak közöttük nemzetközi mércével is sztárnak számító hírességek. Közéleti emberek, akiknek mozdulatait, szavait, tollvonásait emberek hada figyeli és vigyázza egy időben. Önjelölt “celebek”, akiknek árnyéka érdekesebb volt, mint ők maguk. Végül, de korántsem utolsó sorban pedig az “átlagos Emberek”: a Tanárnő, aki hónapokig gyűjtött arra, hogy velem vágathassa le a haját; Klári néni, aki 70 felett is imád vezetni, mellesleg pedig olyan lekvárt főz, amiben még a kanál is elolvad a gyönyörűségtől; János Bácsi és az ő Erzsikéje, akiknek 60 évet átölelő szerelme és szeretete példaértékű lehetett volna mindenki számára; valamint a fiatalok, Szonja, Lackó és a többiek, akik Édesanyjuk hasában érkeztek először hozzám, most pedig már az egyetemet is befejezték.
Családom tagjai és Barátaim szokták kérdezni tőlem, hogy más érzés-e Honor Blackman, Antonio Banderas, vagy éppen Náray Erika, esetleg Havas Henrik haját vágni, mint az övékét. Hiába mondtam őszintén, hogy “nem más”, hogy “a székemben ők is ugyanolyan természetesek, mint ti”, a lelkük mélyén nem hittek nekem. Mindenki “sztorit” várt. Valami olyan “adalékot”, amire rá lehet csodálkozni,
mint az emberre, aki már szerepelt a TV-ben...
 
A “Samponopera” -val nem a Brazil szappanoperák hírnevét kívánom öregbíteni. Sokkal inkább útmutatónak szánom.
Képzeld el, hogy a Lonely Planet, vagy a Berlitz útikönyvének on-line kiadását olvasod éppen, ami “Fodrászország” érdekességeit mutatja be, alkalomról-alkalomra felrántva a leplet egy olyan területről, ami - nagy valószínűséggel - számodra is szolgál majd olyan háttérinformációval, látnivalóval, amivel korábban nem találkoztál még a reggeli fésülködés, az otthoni hajfestés, az esküvői készülődés, vagy az aktuálisan felerősödött hajhullásod zuhanytálcában maradt mementója felett állva. Szeretném megismertetni Veled a Magyar és külföldi szalonok világát, az aktuális trendeket. Kegyetlen őszinteséggel fogom leírni tapasztalataimat a fodrászok rémálmairól és a rémes fodrászokról. Tanácsot kapsz majd arra, hogy hogyan kerülhetsz be saját fodrászod kedvelt vendégei közé. Meg fogom osztani Veled azokat az apróságokat, amivel jelentősen megkönnyítheted a mi munkánkat és
elejét veheted saját szenvedésednek. Javaslatot fogok tenni az otthoni hajápolóanyagaid és eszközeid kiválasztására. Szeretném majd megosztani Veled az egyes vegyszeres munkafolyamatok, mint hajfestés, melír, tartós hullám, stb. előnyeit és hátrányait. A kényesebb témák közül pedig a haj és a fejbőr betegségei
azok, amikről mindenképpen szót kell ejteni.
 
... és, hogy hol marad az “Emberi Tényező? Feltétlenül szeretnék teret adni ennek is! Bármikor lehetőséged lesz kérdéseket feltenni és örülnék, ha a véleményedet is megosztanád velem!
 
Most, hogy a legfontosabb dolgokat megbeszéltük, foglalj helyet kérlek! Fantasztikus a ruhád, gyönyörűek az ékszereid is, de nézzük meg közelebbről, hogy Mennyire vagy fodrászkompatibilis? Hogy mikor? A következő bejegyzésben!


A bejegyzés trackback címe:

https://fullbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr872345289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...