Ez nem szőrszálhasogatás...

fullbeauty

 

A szőrtelenítés egy nő számára, állandó és visszatérő szépészeti beavatkozás. A szőrtelenítést végezhetjük otthon, kozmetikusnál, vagy ami napjaink legtrendibb megoldása: a lézeres szőreltávolítás. De nézzük először sorban, milyen előnyei és hátrányai vannak a különböző szőrtelenítési módszereknek. Mik a legalkalmasabb szőrtelenítési módszerek? Tudd meg most:

Szőrtelenítés epilátorral...

Az epilátorok ára széles skálán terjed. Vannak csodatevő, hűtőzselés szerkezettel rendelkező epilátorok, és vannak a hagyományos, régi epilátorok. Az igazság az, hogy mind a kettő remekül végzi a feladatait. Mindegy, hogy milyen áron veszel epilátort, az csupán a bőrödre nézve lényeges, valamint azt határozza meg, hogy milyen gyorsan végzel, és ez igazából már csak Tőled függ, hogy mennyi pénzt vagy hajlandó a szőrtelenítés feladataira áldozni. Az epilátor tökéletesen használható lábakhoz, és a hónaljakhoz, precízen végzi el a munkát, viszont nem tartósan távolítja el a szőrszálakat, és az intim területeken nem igazán jól használható.

Borotva

Ez az a szőrtelenítési eljárás, amit senkinek sem javasolunk. A borotva egy olyan eszköz, amely nem teljesen tépi ki a szőrszálakat, hanem csak a bőr felületéig vág le belőle egy darabot. Gondoljunk csak bele, a férfiak borotvát használnak az arcszőrzet eltávolításához, és az évek során egyre gyorsabban és gyorsabban nőnek vissza a szőrszálak, majd felnőtt korra megjelenik a nagyon nehezen eltávolítható borosta. Most mondhatnák azt, hogy jó persze a férfiaknak sokkal erőteljesebben nő a szőrük a hormonok miatt, de a nőkre is előbb-utóbb ez vár, ha rendszert csinálnak a borotvás szőrtelenítésből.

 

lezeres_szortelenites.jpg

Szőrtelenítés gyantával

A szőrtelenítés ezen típusa az egyik legkedveltebb a nők körében is. A gyantázás mondhatni a szőrtelenítés leggyorsabb módja, azonban vannak, akik panaszkodnak rá, hogy fájdalmas. A gyantázás azonban hosszú szőrtelenséget ígér, a szőrszálakat azonban nem tünteti el véglegesen, viszont nem is fog változni a szőr növekedésének időtartama, és nem kell attól tartani, hogy pár év múlva 2 hét helyett hetente kell majd szőrtelenítéssel foglalkoznod. Hátrányai, hogy egyre többen allergiás reakciót produkálnak, és a szőrszálak gyakran visszafordulnak a bőr alá, ami kellemetlen gyulladáshoz vezethet.

Lézeres, tartós szőrtelenítés

Napjainkban ez a leghatásosabb módszer, ami végleges is marad. A lézeres szőrtelenítés előnye, hogy hihetetlenül tartós a hatása és kíméletes a bőrhöz, csak a szőrtüszőkre hat, a környező szöveteket nem érinti.

Hogyan is történik?

A szőrtelenítés megkezdése előtt a kezelést végző szakember megtisztítja a kezelendő területet, majd a bőr- és szőrtípus alapján kiválasztott, megfelelő hullámhosszú lézerenergiát a leadott impulzusokon keresztül a szőrszál a szőrtüszőbe vezeti. A lézer energiája a szőrtüszőbe kerülve felforrósítja az ott található melanint, így pusztítja el a szőrtüszőket. Alkalmanként a kezelt terület nagyságától függően 20 és 70 perc közötti idővel kell számolni. A lézeres szőrtelenítés 5-6 alkalomból álló kezeléssorozat, a kezelésekre 6-8 hetente kerül sor.

A szőrtüszők váltakozva kerülnek aktív/növekedési, átmeneti és pihenő állapotba. A lézeres szőrtelenítés csak az aktív stádiumban lévő szőrtüszőket pusztítja el, ezért kell várni két kezelés között. Az összes szőrtüsző elpusztítása érdekében van szükség a 6 kezelésre. Általánosságban elmondható, hogy a páciensek akár már a 3. alkalom után drámai szőrveszteséget tapasztalnak, a szőrszálak ritkábban nőnek. Sok előnye van, például, hogy végleges a hatása, az év minden napján simaságot biztosít, megszabadulunk a szőrtüszőgyulladástól, kipattogzott bőrtől, így hosszú távon idő és költségtakarékos, sőt, a jobb helyeken orvosi háttér mellett, bőrgyógyász szakember ellenőrzése után végzik.

Legyen bőröd sima ezzel a legmodernebb technológiával! Látogass el a Budapest Plasztikai Intézetbe, ahol már lézeres szőrtelenítéssel és egyéb kiváló esztétikai eljárással is várnak téged 2 Intézetben, Pesten és Budán!



A bejegyzés trackback címe:

https://fullbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr5912147627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...