Hazánk sajnos túlsúllyal küzd!

fullbeauty

 

Sajnos elmondhatjuk, hogy jelen pillanatban a magyar lakosság közel háromnegyede túlsúlyos. Ennek oka: az emberek zöme mozgás szegény életet él, kevés gyümölcsöt, zöldséget, kalóriaszegény ételt és vitamint fogyaszt.

A férfiak 65, a nők 60 százaléka túlsúlyos. A legkritikusabb állapotok a 65 év felettieknél tapasztalhatók, ebben a korosztályban a nők 78, a férfiak 55 százaléka „hasi elhízott” – derült ki egy felmérésből.

A 35-64 éveseknél a legutóbbi, 2009-es adatokhoz képest kismértékben emelkedett a hasi elhízás. Ugyanakkor a 18-34 éveseknél ennél rosszabb a helyzet: a nőknél 15-ről 25 százalékra, a férfiaknál 9-ről 12 százalékra nőtt ennek gyakorisága.

tulsuly_1.jpg

 

A friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztása 2009-hez képest csaknem ötödével csökkent. Emellett a lakosság 78 százaléka nem teszi meg az ajánlott napi legalább „tízezer lépés” testmozgást, négy százalékuk pedig soha nem is sportolt. Ez elszomorító. Pedig a rendszeres mozgás által a szív- és érrendszeri betegségek, a magas vérnyomás, az elhízás és a cukorbetegség is megelőzhető lenne. Sokan úgy gondolják, az elhízás csak esztétikailag nem szép látvány, de ez nem így van. A kövérség súlyos, és visszafordíthatatlan betegségekhez vezethet.

tulsuly_3.jpg

Sokan nem tudják, hogy a túlsúlynak lehetnek lelki okai is… Megzavart anyag-gyerek kapcsolatok, serdülőkori feloldatlan önértékelési problémák, felnőttkori, szexualitással kapcsolatos félelmek - ez mind benne van az étkezési rendellenességekben. És akkor a műanyag ételekről nem is beszéltünk, amiben tápanyag nincs, hozzászokást okozó ízfokozó viszont van. Kisbaba kortól kezdődnek a gondok, és sokszor a huszonévesek is már olyan csapdába kerülnek az étkezését tekintve, amiből nagyon nehéz kitörni. Ördögi körnek tűnik…

Ilyenkor talán legjobb felkeresni egy szakembert, majd megváltoztatni rossz táplálkozási szokásokat, és elkezdeni sportolni.

Mint mindenben, így a túlsúly leküzdésében is a legnehezebbek az első lépések. Mert az egészséges életmódra való váltás, nem hoz olyan gyors sikert, mint ahogy szeretnénk. Kemény akaraterőre van szükség, ami nem minden túlsúlyos embernek van. Vagy az is lehet, hogy számtalan sikertelen fogyókúrán van túl, vagy a munkája, életritmusa akadályozza meg abban, hogy a várt eredmény minél gyorsabban bekövetkezzen, így könnyen visszaesik.

Ezekre a nehézségekre lehet megoldás a gyomorballon terápia, ami sokat segíthet a kezdetben leküzdhetetlennek tűnő kilók ellen. Egy kiváló szakorvossal való műtét nélküli orvosi terápia, kiváló dietetikussal történő folyamatos egyeztetés, és egy kiváló plasztikai intézet talán az első lépés a kövérség leszámolásához, és egy új élet elkezdéséhez. Mert ahogy az ókori görögök is mondták: „Ép testben, ép lélek”.

És amennyiben túl vagyunk a sikeres terápián és testünk egyéb korrekciót igényel, mint például hasplasztika, mellplasztika vagy zsírleszívás, akkor nem kell máshová mennünk, a már kiérdemelt bizalommal rendelkező Intézet plasztikai sebészei segítségünkre lehetnek.

A Full Beauty ezekhez a beavatkozásokhoz a Budapest Plasztikai Intézetet ajánlja továbbra is!



A bejegyzés trackback címe:

https://fullbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr211750027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...